Na poste ministra vnútra chce ísť Ráž svojou cestou (Profil Jozefa Ráža)

V štátnych štruktúrach pracuje Ráž už od roku 2005. Za druhej Dzurindovej vlády začínal na ministerstve obrany u vtedajšieho štátneho tajomníka, neskôr šéfa rezortu Martina Fedora (SDKÚ).

19.03.2018 19:00
Jozef Ráž Foto: ,
Jozef Ráž
debata (90)

Jozef Ráž (38)

Známy je zatiaľ skôr ako starší syn slávneho otca, hudobníka a lídra skupiny Elán Joža Ráža. A tiež vnuk slávneho deda, už zosnulého umeleckého vedúceho a choreografa folklórneho súboru Lúčnica Štefana Nosáľa. Keď Robert Fico prečítal meno Jozefa Ráža ml. v súvislosti s nomináciou Smeru na obsadenie horúceho kresla ministra vnútra, uvoľneného Robertom Kaliňákom, vyvolalo to spomedzi všetkých návrhov asi najväčšie prekvapenie.

Ráž chce ísť svojou cestou, na ktorej už má skúsenosti aj s politikou. Dosiaľ zastával post šéfa služobného úradu na ministerstve zdravotníctva. Fico ho pri predstavovaní nových ministerských mien označil za platného člena „Druckyho tímu“ (minister zdravotníctva Tomáš Drucker – pozn. red.) Designovaný premiér Peter Pellegrini zase prezradil, že tento ministerský post bol pôvodne ponúknutý práve Druckerovi, no ten ho odmietol a navrhol Ráža.

V štátnych štruktúrach pracuje Ráž už od roku 2005. Za druhej Dzurindovej vlády začínal na ministerstve obrany u vtedajšieho štátneho tajomníka, neskôr šéfa rezortu Martina Fedora (SDKÚ). Zastával pozíciu riaditeľa Úradu pre investície a akvizície a Organizačného odboru. Fedor stretol Jozefa Ráža, ktorý má byť ministrom vnútra, na ministerstve obrany počas svojho pôsobenia. „Pamätám si ho ako pracovitého a nápaditého človeka,“ povedal pre agentúru SITA. Na tom istom ministerstve zostal pôsobiť za prvej Ficovej vlády, zotrval tam až do roku 2010. Potom pracoval pre bratislavského šéfa kraja Pavla Freša (SDKÚ) ako špecialista na verejné obstarávanie. Odtiaľ prestúpil na Druckerom vedenú Slovenskú poštu a z nej už obaja prešli na ministerstvo zdravotníctva.

Ráž vyštudoval Obchodnú fakultu bratislavskej Ekonomickej univerzity a Bratislavskú vysokú školu práva (dnes Paneurópska vysoká škola). Od roku 1999 spolu s manželkou podniká v gastronómii. Spoločne vlastnia v Bratislave nočný klub, hotel a reštauráciu.

Je ženatý, má dve dcéry.

© Autorské práva vyhradené

90 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo vnútra #Jozef Ráž