Polícia pátra po Mišenkovi, odsúdený už nemusí byť na Slovensku

Po Viliamovi Mišenkovi, ktorého v utorok 20. marca odsúdil trojčlenný senát Najvyššieho súdu na 23 rokov odňatia slobody, sa zľahla zem.

22.03.2018 10:52 , aktualizované: 15:21
SR polícia Mišenka transport prílet BAX Foto: ,
Prevoz hľadaného Viliama Mišenku vládnym špeciálom na Slovensko v Bratislave. Hľadaného Slováka, ktorého vinia z viacerých vrážd, vypátrali vo Venezuele začiatkom roka. Fotografia je z roku 2013.
debata (79)

Mišenka bol stíhaný na slobode, polícia po ňom začala pátrať už v deň rozsudku, pretože sudca požiadal o okamžité dodanie do výkonu trestu.

Podľa informácií TV Markíza má Mišenka platný pas a je pravdepodobné, že na Slovensku sa nezdržiava už niekoľko dní, susedia ho totiž nevideli od nedele.

Mišenka má s pobytom v zahraničí skúsenosti. V rámci iného prípadu eskortovali na Slovensko z Venezuely začiatkom roka 2013. Ako vtedy tvrdil, bol tam na pracovnej návšteve a vydali ho s jeho súhlasom.

Mišenka je podľa súdu vinný v kauze výbuchu v topoľčianskej firme Euromont z roku 2009 (Viac v článku Odsúdili Mišenku v kauze výbuchu v Euromonte na 23 rokov.)

Špecializovaný trestný súd v júni 2016 Mišenku odsúdil na 25 rokov väzenia za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy v štádiu pokusu. Súd ho vtedy uznal za vinného z toho, že si objednal a zaplatil za likvidáciu svojej švagrinej Zuzany Mišenkovej, ktorá výbuch prežila.

79 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #pátranie #súd #Viliam Mišenka