Najvyšší súd rozhodne o Vadalovi budúci týždeň

Sťažnosť talianskeho podnikateľa Antonina Vadalu žijúceho na východe Slovenska voči nedávnemu rozhodnutiu Krajského súdu (KS) v Košiciach, ktorý ho vzal do väzby, už evidujú na Najvyššom súde (NS) SR.

06.04.2018 10:29 , aktualizované: 11:18
debata

Taliansky podnikateľ stíhaný pre podozrenie z drogovej trestnej činnosti v Antonino Vadala (42) podal sťažnosť proti rozhodnutiu Krajského súdu v Košiciach o jeho vzatí do predbežnej väzby. Jeho stažnosť tak posúdi Najvyšší súd.

„Najvyššiemu súdu napadla trestná vec Antonina V. O sťažnosti proti vzatiu do predbežnej väzby rozhodne senát najvyššieho súdu v zákonnej lehote, teda do piatich pracovných dní,“ informovala hovorkyňa Najvyššieho súdu Alexandra Važanová.

Polícia ho zadržala 13. marca na základe zatykača vydaného súdom v Benátkach pre podozrenie z drogovej trestnej činnosti a účasť v organizovanej zločineckej skupine. „Podľa obvinenia sa Antonino V. od decembra 2013 do decembra 2015 spolčil s inými osobami za účelom nepretržitého páchania trestnej činnosti spočívajúcej v dovoze veľkého množstva kokaínu z Južnej Ameriky,“ vysvetlil po jeho zadržaní dôvody obvinenia hovorca košickej krajskej prokuratúry Milan Filičko.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sťažnosť #Najvyšší súd SR #Antonino Vadalà