Kočner znovu zastrašuje novinára

Podnikateľ Marián Kočner, známy aj tým, že sa vyhrážal zavraždenému novinárovi Kuciakovi, zbiera súkromné informácie o reportérovi Sme Adamovi Valčekovi. Vyplýva to z komunikácie o rovnakej kauze, pre ktorú sa údajne Kočner vyhrážal aj Kuciakovi.

31.05.2018 23:13
debata

Adam Valček spolu s kolegyňou z Trendu Zuzanou Petkovou pripravujú text o kauze Technopol, na ktorej Kočner podľa najnovších informácií denníka Sme získal pol milióna eur.

Na reakciu sa pre potreby textu pýtali aj Kočnera. Ten najskôr odpísal, že verí skôr židojašterom ako mainstreamovým médiám, čím reagoval na prebiehajúcu marketingovú kampaň denníka Sme a podpísal sa ako „ten ktorý sa nikdy žiadnemu novinárovi nevyhrážal“.

Neskôr však poslal ďalší mail, v ktorom „pre pripravovaný portál o novinároch hlavného prúdu,“ kládol súkromné otázky týkajúce sa intímneho života reportéra.

Informácie, na ktoré sa pýtal, sú zdravotného a rodinného charakteru, ku ktorým nie je možné sa dostať z otvorených zdrojov.

Kočnerov e-mail je prejavom arogancie človeka z mafiánskych zoznamov, reagovala šéfredaktorka Sme Beata Balogová. "Jeho naznačovaná snaha zbierať zdravotné a rodinné informácie o novinárovi s cieľom ich zverejnenia je vlastne zastrašovanie. Ide o útok na slobodu tlače,” vyhlásila.

Valček podal trestné oznámenie, ktoré NAKA opakovane odmietla, naposledy aj pri preverovaní už po Kuciakovej vražde.

Podnikateľ Kočner útočí opakovane na novinárov, ktorí sa zaujímajú o jeho kauzy. Napríklad v roku 2016 zverejnil SMS správy a e-maily bývalého novinára a v súčasnosti politika hnutia NOVA Gábora Grendela s novinármi z rôznych médií.

Grendel v roku 2012 zverejnil informácie o Kočnerových podozrivých bankových operáciách. Na tlačovej konferencii vyhlásil, že plánuje o novinároch zbierať a zverejniť ďalšie osobné informácie.

debata chyba
Viac na túto tému: #vyhrážanie sa #Marian Kočner #kauza Technopol