Filipínec, ktorý v Bratislave bránil ženy pred Slovákom, zomrel. Prípad ide na prokuratúru

Juraj H. z Dunajskej Stredy mal v sobotu 26. mája skoro ráno sotiť na zem cudzinca z Filipín obraňujúceho dvojicu obťažovaných žien.

01.06.2018 17:29

Prípad podľa informácií webu Čas.sk už prevzala po zásahu Generálnej prokuratúry SR (GP) Krajská prokuratúra v Bratislave.

Ako uviedla hovorkyňa GP Andrea Predajňová, mala by sa sprísniť právna kvalifikácia v trestom stíhaní. „Po konzultácii s Generálnou prokuratúrou SR trestnú vec okamžite prevzala Krajská prokuratúra v Bratislave, ktorá bude vykonávať dozor s tým, že trestné stíhanie bude vedené pre podstatne závažnejšiu právnu kvalifikáciu," oznámila hovorkyňa GP pre Čas.sk.

Príslušné spisové materiály v predmetnej trestnej veci podľa Predajňovej preskúma prokurátor Generálnej prokuratúry, pričom bude nariadená takzvaná správová povinnosť. Dohľad bude vykonávať prokurátor GP.

Napadnutý Filipínec, ktorý sa snažil zabrániť obťažovaniu dvoch žien, následkom zranení vo štvrtok tento týždeň v Ružinovskej nemocnici v Bratislave podľahol, informoval denník Nový Čas.

Policajti ťažko zranenému mužovi poskytli ihneď po incidente potrebnú prvú pomoc. Hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová uviedla, že záchranári sa ho snažili oživiť niekoľko minút. „Záchranári muža oživovali desiatky minút, v kritickom stave ho previezli do ružinovskej nemocnice,“ povedala ešte v sobotu Krčová.

Polícii sa podarilo krátko po incidente zadržať a obviniť útočníka. Prokurátor okresnej prokuratúry nevidel v tomto prípade dôvod na väzbu a muža prepustil na slobodu.

chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #rasizmus #Obchodná ulica #xenofóbia #útok na Filipínca