Dankovi titul JUDr. zapísali na základe kópie diplomu

Predseda Národnej rady SR Andrej Danko má v Slovenskej advokátskej komore (SAK) zapísaný titul JUDr. na základe predloženej overenej kópie diplomu z Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici z roku 2000, informovala hovorkyňa SAK Alexandra Donevová.

24.09.2018 14:10 , aktualizované: 19:25
parlament, danko, Foto: ,
Andrej Danko (SNS).
debata (334)

Slovenská advokátska komora vedie zoznam advokátov. „Všetky informácie, ktoré zverejňujeme o advokátoch, vrátane advokátov s pozastaveným výkonom advokácie, sú dostupné na webe SAK. Uverejňujeme len tie údaje, ktoré máme podložené a overené,“ dodala v stanovisku Donevová.

Ako v pondelok počas oficiálnej návštevy Grécka povedal predseda parlamentu Danko, je absolventom Univerzity Komenského v Bratislave a má riadne ukončené doktorandské štúdium. „Uráža ma pošpiňovanie mena Denníkom N. Ich problém je, že zacítili možnosť mojej kandidatúry na prezidenta. Mesiac mi robia peklo zo života,“ vyhlásil Danko s tým, že takto útočili aj na iných potenciálnych prezidentských kandidátov, ako boli Imrich Béreš, Peter Kažimír a Miroslav Lajčák.

Podľa Danka Denník N žije len z toho, že hádže špinu na koaličné strany, pretože ich sponzor, spoločnosť Eset, platí aj stranu Progresívne Slovensko. „Preto špinia iných. Žiadam od nich ospravedlneni­e,“ dodal.

Denník N napísal, že predseda SNS Danko tají, ako sa stal doktorom práv. V zozname absolventov Univerzity Komenského má iba titul Mgr. K záverečnej práci, ktorú na získanie titulu JUDr. potreboval, sa na univerzite nedá dostať.

334 debata chyba
Viac na túto tému: #štúdium #titul #Andrej Danko