Čech si na pašovanie marihuany zobral 'na pomoc' hárajúcu fenu

Pracovníkom Colného úradu Trnava sa podaril slušný úlovok, hoci im k tomu pomohla ľudská hlúposť. V českom Mercedese pri bežnej kontrole na hraničnom priechode Brodské objavili viac ako dva kilogramy marihuany.

09.11.2018 10:12 , aktualizované: 10:32
policajný pes Foto:
Policajný pes pri svojom "úlovku".
debata (17)

Ako informovala hovorkyňa Colného úradu Trnava Iveta Zlochová, auto, v ktorom boli dvaja Česi vo veku 29 a 31 rokov, prehľadali colníci za pomoci služobného psa. Zoro označil čiernu tašku v zadnej časti vozidla, ktorú mal predtým pod dozorom pitbull.

Absurdne vyznieva fakt, že „pašerák“ si zobral na pomoc hárajúcu fenu s cieľom odlákať pozornosť policajného psa. „Pes bol spočiatku rozrušený, ale je profesionál, dodržal si odstup a drogy vyňuchal,“ dodáva polícia s dávkou humoru.

V taške bolo plné vrece so sušenou rastlinou. Prípad prevzala polícia a vyšetrovateľ z drogového zločinu obvinil mladšieho z mužov, 29-ročného Zdenka. Ten sa k činu priznal. Spracovaný bol aj návrh na jeho väzobné stíhanie. Hrozí mu 10 až 15 rokov za mrežami.

Zo zaisteného množstva by sa dalo pripraviť minimálne 9 400 dávok. Podľa informácií trnavskej policajnej hovorkyne Márie Linkešovej pri predaji na čiernom trhu mohol za toto množstvo zinkasovať od 10– do 31-tisíc eur.

Za posledný týždeň je to už tretí úlovok trnavských colníkov a služobného psa Zora. Minulý piatok na diaľničnom odpočívadle Sekule objavili marihuanu u bratislavskej a galantskej posádky.

17 debata chyba
Viac na túto tému: #marihuana #pašerák #polícia SR