Fico sa údajne čoskoro vysťahuje z Bonaparte

Bývalý premiér a šéf Smeru Robert Fico sa zrejme vysťahuje z bytu v rezidencii Bonaparte v hlavnom meste a nasťahuje sa do nehnuteľnosti v lukratívnej lokalite neďaleko Slavína.

27.05.2019 19:09 , aktualizované: 28.05.2019 13:35
kauza B.A. Haus, kauza Bašternák, Bonaparte, Foto: ,
Bytový komplex Bonaparte.
debata (81)

V najbližších týždňoch by sa mal expremiér presťahovať do bytu v okolí Drotárskej cesty v Bratislave. Zatiaľ nie je známe, či bude sám vystupovať ako vlastník nehnuteľnosti, alebo opäť uprednostní nájom. S odvolaním na dva nezávislé zdroje o tom v pondelok informoval Trend. Z prostredia Smeru vyplávala informácia, že Fico už dávnejšie prespáva v straníckej centrále na Súmračnej a v Bonaparte sa už takmer nezdržiava, dodal Trend.

Hovorca strany Smer Ján Mažgút pre Pravdu uviedol, že Fico už v minulosti avizoval, že si svoje bývanie rieši. „Keď bude definitívne vyriešené, tak sa to verejnosť dozvie,“ uviedol Mažgút.

„V prvom rade je potrebné uviesť, že Robert Fico – ako vtedajší predseda vlády – mal nárok na bezplatné bývanie a on to vyriešil tak, že si prenajal byt za vlastné peniaze,“ dodal hovorca.

V prípade kauzy bytového komplexu Bonaparte v Bratislave, v ktorom si Fico byt prenajímal od Ladislava Bašternáka, prebieha prípravné konanie. Trestné stíhanie je vedené pre trestný čin skrátenie dane a poistného, začalo sa v septembri 2018.

© Autorské práva vyhradené

81 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Slavín #Ladislav Bašternák #komplex Bonaparte