Prieskum: Čaputová je najdôveryhodnejším politikom, počtom percent predbehla premiéra

Prezidentka Zuzana Čaputová je najdôveryhodnejším politikom. Počtom percent predbehla aj premiéra Petra pellegriniho, ktorý ešte v júni obsadil v prieskume prvé miesto.

22.09.2019 13:48 , aktualizované: 14:22
prezidentka, zuzana čaputová Foto: ,
Prezidentka Zuzana Čaputová
debata (478)

Podľa najnovšieho prieskumu agentúry Focus pre reláciu TV Markíza Na telo, ktorý prebiehal od 11. do 17. septembra na vzorke 1027 opýtaných, však Čaputovej verí 56 percent opýtaných. Pellegrini tentokrát získal dôveru 46 percent.

Tretie miesto získal bývalý prezident a súčasný predseda strany Za ľudí Andrej Kiska s počtom percent 32, za ním nasleduje líder strany Spolu Miroslav Beblavý s 30 percentami.

Na piatom mieste skončil Boris Kollár (Sme rodina) s dôveryhodnosťou 29 percent opýtaných a za ním šéf strany SaS Richard Sulík s 28 percentami. Klesol aj Tomáš Drucker, a to aj napriek ohláseniu je strany Dobrá voľba, na 27 percent.

Koniec rebríčka dôveryhodnosti uzatvárajú Štefan Harabin so 17 percentami, Béla Bugár(Most-Híd)s 18 percentami a Marian Kotleba (ĽS NS) s 21 percentami. Bývalý premiér a šéf strany Smer, Robert Fico, obsadil 11. miesto s počtom percent 25.

© Autorské práva vyhradené

478 debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #Focus #dôveryhodnosť politikov