Kočnerov advokát sa vyhrážal manželke

Cez Threemu sa s Marianom Kočnerom rozprával aj trnavský advokát Pavol Korytár a ponúkal mu riešenie v kauze Glance House. Právnik je však podozrivý z krivého obvinenia, ohrozovania pohlavnou chorobou, vydierania a nebezpečného vyhrážania.

28.01.2020 13:45
Marian Kočner, súd Foto:
Marián Kočner
debata (73)

Komunikácia Mariana Kočnera, ktorý je obžalovaný z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a obvinený v niekoľkých ekonomických kauzách, postupne odhaľuje Kočnerove kontakty a kroky v jednotlivých prípadoch.

Kauza bytovky Glance House spočíva v spore bývalých spoločníkov developerskej firmy o vlastníctve bytového domu v Bernolákove. Nehnuteľnosť na katastri blokoval Úrad špeciálnej prokuratúry. Šéf katastra mal aj napriek tomu prevod bytovky povoliť, a to na základe údajného listu bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku, ktorým sa malo zaistenie majetku zrušiť. Budovu následne previedli na ďalšiu firmu, ktorá bola v konkurze. Za sofistikovanými machináciami mal stáť práve Kočner.

Spor bývalých spoločníkov trvá desať rokov. Korytár podľa medializovaných správ zo šifrovacej aplikácie ponúkol Kočnerovi také riešenia, z ktorých mal profitovať a zarobiť približne milión eur. V roku 2012 totiž generálna prokuratúra zastavila prevod, ktorý požehnal Trnka. Odvtedy je stavba zmrazená. A už štvrtý rok je spoločnosť v konkurze, do tohto stavu sa dostala na návrh OTP banky, ktorá stavbu financovala.

Pred dvoma rokmi Korytár intenzívne ponúkal Kočnerovi pomoc s vyriešením tohto problému. Vyplýva to z komunikácie, ktorú zverejnili Hospodárske noviny. Podľa Korytárových riešení mohol Kočner na urovnaní sporov zarobiť 800-tisíc až milión eur. V máji 2018 však Kočner právnikovi odpísal, že do takéhoto riešenia nejde.

Okrem toho je Korytár s Kočnerom prepojený aj cez akciovku Welten, prevádzkovateľom golfového ihriska v Báči. Čo je ďalší prípad, v ktorom Kočner čelí obvineniu.

Korytár zastupuje občianske združenie Ružomberský papier, ktorý je v spore s podnikateľom Milanom Fiľom.

V týchto dňoch sa prevalilo, že Korytár má problémy aj doma. Rozvádza sa a ukončenie manželstva, v ktorom sa narodili dvaja chlapci, zrejme nebude jednoduché. Pravda má k dispozícii znenie trestného oznámenia, ktoré na neho podala manželka. Viní ho z krivého obvinenia, ohrozovania pohlavnou chorobou, vydierania a nebezpečného vyhrážania.

Korytár podľa tohto dokumentu manželku obvinil z týrania syna, pričom ju polícia zadržala priamo v detskej nemocnici. Ženu obvinil, že synovi podávala nebezpečné lieky. Ona jeho zasa obvinila, že ju nakazil pohlavnou chorobou. Korytár sa manželke vyhrážal svojimi kontaktmi na polícii, súdoch, že s ňou „zatočí“ a „postará“ o ňu.

© Autorské práva vyhradené

73 debata chyba
Viac na túto tému: #Glance House #Marian Kočner #Pavol Korytár #Welten