Ide o pravdu s Matovičom: Nechcem vidieť 3000 krížov na cintorínoch

Čo cítim, to hovorím, a tak aj konám, uviedol o sebe premiér Igor Matovič v relácii Ide o pravdu. Meniť sa určite nebudem, dodal.

28.04.2020 18:25 , aktualizované: 29.04.2020 07:00
debata (449)

VIDEO: Pozrite si diskusiu v relácii Zuzany Martinákovej Ide o pravdu s premiérom Igorom Matovičom. Dozviete sa, či sa dôchodcom zrušia vlaky zadarmo alebo ako to vyzerá s otvorením škôl. Hovoril o tom, či absolvoval mediálny tréning pri vstupe do politiky. Či ho mrzia niektoré výroky, kto píše na jeho facebook, prečo zverejnil vo svojom statuse obrázok zásuvky, kde podľa neho mali byť veci Petra Pellegriniho.

Video

O ekonomike

My už nemáme čím naštartovať ekonomiku. Našu ekonomiku naštartuje zahraničný dopyt. To znamená, že keď Nemci, Rakúšania, Taliani, Francúzi sa rozhodnú kupovať naše autá, ktoré sa na Slovensku vyrábajú, vtedy sa naša ekonomika naštartuje. My dnes máme otvorené obchody do 300 m2, služby do 300 m2, kopu prevádzok už otvorených máme, zásadné veci už nemáme zabrzdené hygienickými opatreniami.

O prísnych opatreniach

Ak by sme boli v situácii najhorších krajín, v prepočte na tisíc obyvateľov, na Slovensku by nieže zomrelo dvadsať ľudí, ale tritisíc ľudí. S prísnymi opatreniami a opatrným prístupom sme zachránili tritisíc ľudských životov. Ak mi niekto chce za to hovoriť, že som zlý, nech sa páči, nech si poslúži. Ale ja by som nechcel vidieť tých tritisíc krížov na slovenských cintorínoch.

O školách

Netreba mať veľké oči a maľovať si vzdušné zámky, že hurá, ideme do školy. Čím menšie deti, tým väčšie riziko, že sa nákaza môže preniesť, následne to deti dnesú do svojich rodín a mamy a otcovia to donesú do svojich firiem a máme znovu problém, ktorý sme nechceli. Otvoríme skôr školské kluby s obmedzením počtom detí, aby zabezpečili starostlivosť pre profesie, ktoré sú kľúčové pre chod krajiny v tejto situácii.

O Sulíkovi

Sme tam štyri strany, tri držíme dokopy, a SaS-ka alebo Richard Sulík si denno-denne musí buchnúť do vlastnej vlády a kritizovať niektoré nepopulárne rozhodnutia vlastnej vlády. Všetci ostatní sa pozerajú na seba, čo zase kto dnes zo SaSky s čím príde. Pevne verím, že dospejú, toto je cesta, ktorá viedla k rozpadu Radičovej vlády.

O Kiskovi

Andrej Kiska, predpokladám, že už politiku definitívne zavesil na klinec. Za posledných šesť týždňov s nami vôbec nekomunikoval. Komunikácia prebieha cez Veroniku Remišovú.

O Remišovej

Prirodzená líderka (strany Za ľudí) je Veronika Remišová, aj jej to pasuje. Môžem za seba povedať, že som veľmi rád, že sa náš vzťah napravil. Mrzelo ma, že sa Andrej Kiska na ňu ulakomil a zobral si ju k sebe do strany. Dnes ten vzťah máme veľmi férový a vyrovnaný.

O sebe

Napísať status na sociálnej sieti je otázka dvoch minút. Každému pomôže, keď si po dvoch-troch hodinách nájde dve minútky, napíše status a trošku vyčistí, zresetuje hlavu. Meniť sa určite nebudem. Keď som do politiky prišiel, tak prvú vec, čo mi povedali, že musíš ísť na mediálny tréning. A to čo je? Tam ťa naučia, ako ruky spínať, keď hovoríš, ako sa tváriť, ako sa postaviť, aké slová používať, aké nepoužívať… neverbálna komunikácia… a tým lepšie vieš manipulovať s ľuďmi. Nestojím o to, aby som manipuloval s ľuďmi, chcem hovoriť to, čo si myslím a chcem to hovoriť tak, ako to cítim.

Chcem zostať taký, aký som, možno slon v porceláne, ale budem sám sebou a budem sa cítiť rovno pred samým sebou.

Sú situácie, keď som si povedal, že možno toto som nemusel, ale v tej chvíli som to tak cítil, tak som to tak urobil a keď už je mlieko rozliate, čo už narobíte.

449 debata chyba
Viac na túto tému: #Ide o pravdu