Kollár pohrozil odchodom z koalície, ak bude tlak na jeho odstúpenie

Ak koaliční partneri budú naďalej vyvíjať tlak, aby Boris Kollár odstúpil z postu šéfa parlamentu, tak Sme rodina môže odísť z koalície. Pohrozil tým Kollár pri návšteve poslaneckého klubu strany SaS. Poslanecký klub SaS žiada, aby Kollár odstúpil.

01.07.2020 13:48 , aktualizované: 16:39
debata (657)

VIDEO: Kollár pohrozil vystúpením z koalície, Droba by nebol rád, keby hnutie Sme rodina odišlo.

Video

Strana SaS bola ďalšou zastávkou Borisa Kollára pri vysvetľovaní situácie so svojou diplomovou prácou a magisterským titulom z vysokej školy v Skalici. Debatovať s poslancami strany Za ľudí už nemieni. Uviedol, že ho ani nepozvali na debatu.

Pripustil, že ak by musel skončiť ako predseda parlamentu, viedlo by to k odchodu jeho hnutia z koalície.

Juraj Droba, šéf bratislavského VÚC, by nebol rád, keby hnutie Sme rodina odišla z reformnej koalície. Nie je členom poslaneckého klubu SaS, ale keby ním bol, odchod Kollára z čela parlamentu by nežiadal.

VIDEO: Chceme, aby Kollár zostal šéfom parlamentu, hovorí Krajniak.

Video

Śéf SaS Richard Sulík sa po príchode na stretnutie nechcel vyjadriť, či je situácia v koalícii až taká vážna, ale vyjadril nevôľu, že Kollár nezvolal mimoriadnu schôdzu parlamentu k ekonomickým opatreniam, hoci na tom boli dvakrát dohodnutí.

VIDEO: Poslanecký klub SaS žiada Kollára, aby odstúpil z postu šéfa parlamentu.

Video

Po stretnutí klubu uviedol, že strana aj on ako predseda SaS sa postavia za rozhodnutie poslaneckého klubu. Poslanecký klub vyzval Kollára, aby odstúpil z postu predsedu parlamentu. Debata s Kollárom trvala viac ako hodinu. Sulík podotkol, že SaS z vlády určite neodíde, nie kvôli „takejto v podstate smiešnosti, opajcnutá diplomovka“. Podľa Sulíka je teraz na ťahu Boris Kollár.

Ak by opozícia navrhla odvolanie Kollára, tak podľa šéfky poslaneckého klubu Anny Zemanovej sa klub SaS opäť zíde, ale v žiadnom prípade za návrh opozície poslanci nezahlasujú. Postoj poslancov v klube bol jednomyseľný.

VIDEO: Ministerka Milanová na odstúpení Kollára netrvá, poslankyňa Tabák sa na stretnutí s Kollárom aj zabavila. (29. 6. 2020)

Video
657 debata chyba
Viac na túto tému: #Boris Kollár #plagiátorstvo #SASKA