Polícia zasiahla v centre Bratislavy, ulicami sa pohyboval ozbrojený muž

V bratislavskom Starom Meste na Prepoštskej ulici zasahovala polícia. Dôvodom bol muž ozbrojený nožom, ktorý sa pohyboval na verejnosti. Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave o tom informovalo na sociálnej sieti. "Policajti muža zaistili. K žiadnemu zraneniu nedošlo," informuje polícia a dodáva, že bližšie informácie poskytne akonáhle to situácia umožní.

08.07.2020 13:13 , aktualizované: 15:54
útok nožom Foto:
V centre Bratislavy útočil ozbrojený 43 ročný Michal T., ktorý sa vyhrážal policajtom nožom.
debata (599)

Incident sa mal odohrať pred španielskou ambasádou. Útočiť mal 43-ročný Michal, informuje na sociálnej sieti portál Ursulini.

Bratislavskí policajti hodnotia stredajšiu akciu spacifikovania podozrivého ozbrojeného muža ako pohotový zásah. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Michal Szeiff. Na sociálnej sieti sa zároveň šíri video, kde vidieť, ako policajti kopú podozrivého na zemi do hlavy. Počuť v ňom tiež, ako jeden z príslušníkov upozorňuje kolegu, aby podozrivého nekopal, lebo ich nakrúcajú na video.

Video zo zásahu

Zásah začali príslušníci potom, ako prijali krátko po poludní oznámenie o neznámom mužovi, ktorý sa po Prepoštskej ulici pohybuje s nožom v ruke. Muža vyzvali, aby upustil od svojho konania, na čo páchateľ nereagoval. Okrem toho sa v jeho blízkosti nachádzali dve tašky s neznámym obsahom, ktoré boli neskôr preverené pyrotechnikmi s negatívnym výsledkom. Policajti s mužom naďalej udržiavali kontakt a opakovane ho vyzývali, aby chladnú zbraň, ktorú neustále držal v ruke, odložil, avšak neúspešne. Na miesto bola vyslaná zásahová jednotka PPÚ Bratislava, informuje KR PZ v Bratislave.

Služobný zákrok za použitia donucovacích prostriedkov príslušníci vykonali vzhľadom na ignorovanie ich výziev. Muž bol následne obmedzený na osobnej slobode a bol ošetrený privolanou RZS z dôvodu ľahkých zranení, ktoré utrpel počas zákroku. K zraneniu iných osôb v súvislosti s týmto incidentom nedošlo, dopĺňa stanovisko polície.

Policajná viceprezidentka: Muž kričal „Alah agbar“

Policajná viceprezidentka Jana Maškarová v stanovisku na sociálnej sieti uviedla, že „z medializovaného videa sa nedá presne vyhodnotiť, či bol alebo nebol zákrok policajtov adekvátny. Momentálne ich nadriadený vyhodnocuje zákrok z kamerových záznamov, ktoré mali policajti na uniformách.“ Zákrokom sa bude zaoberať Odbor kontroly Prezídia PZ.

Ako ďalej Maškarová uviedla, „je potrebné si uvedomiť, že muž mal batoh a policajti museli pracovať s tou verziou, že v ňom môže mať výbušninu.“ Dodala, že okrem toho kričal „Alah agbar“, preto bolo nasadených toľko policajtov a použité donucovacie prostriedky."

599 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #polícia SR