Desiatky ľudí podporili ŠÚKL, Zuzane Baťovej doniesli kvety

Pred Štátnym ústavom pre kontrolu liečiv prišli v piatok desiatky ľudí a jeho riaditeľke Zuzane Baťovej doniesli kvety, aby jej tak vyjadrili podporu po posledných udalostiach v súvislosti so Sputnikom V.

16.04.2021 11:50
baťová, kvety Foto:
Zuzana Baťová stojí pred kvetmi, ktoré pred ŠÚKL doniesli ľudia na jej podporu.
debata (468)

Ľudia aj takto reagovali na kritiku zo strany expremiéra Igora Matoviča, ktorý vo štvrtok uviedol, že ak by ŠÚKL nespochybnil reputáciu ruskej vakcíny, mohli sme ňou začať „zajtra“ očkovať. Počas tlačovej konferencie minister financií útočil na vedcov, riaditeľku ŠÚKL Zuzanu Baťovú, novinárov i prezidentku Zuzanu Čaputovú. Hlava štátu je podľa neho zaujatá a robí alibi Baťovej.

igor matovič Čítajte viac Matovič obhajuje svoje kroky pri Sputniku, vinu hádže na šéfku ŠÚKL

Expremiér zároveň priznal, že zmluvu nečítal a pravým dôvodom, prečo ruská strana požiadala o vrátenie 200-tisícovej zásielky Sputnika bol fakt, že Slovensko za Sputnik nezaplatilo včas a nie to, že ŠÚKL požiadal o pretestovanie ruskej vakcíny necertifikované laboratórium, ako informoval Matovič.

ŠÚKL v reakcii na Matovičovú tlačovku uviedol, že odsudzuje emocionálny a politický nátlak vyvíjaný zo strany ministra financií voči ústavu, jeho riaditeľke Zuzane Baťovej a jej rodine. ÚStav podčiarkol, že nemôže zmeniť svoj odborný názor na vakcínu na základe verejných prieskumov, nátlaku ministra financií či vyhrážok, ktoré jeho vyjadrenia v médiách zo strany určitej časti spoločnosti podnecujú.

Viac podporných príspevkov nájdete na instagramovom účte ŠÚKL.

VIDEO: Matovič je zrelý na očkovanie. Akú vakcínu si vyberie?
Video
468 debata chyba
Viac na túto tému: #Štátny ústav pre kontrolu liečiv #Igor Matovič #Zuzana Baťová