Dvojica, ktorá sa snažila podplatiť štátneho tajomníka Fecka, chce uzavrieť dohodu o vine a treste

Dvojica obžalovaných, ktorá sa mala snažiť uplácať štátneho tajomníka Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Martina Fecka, má záujem uzavrieť dohodu o vine a treste.

29.04.2021 09:44
Martin Fecko Foto:
Prvý štátny tajomník Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Martin Fecko
debata (7)

Týka sa to právnika Petra Chrašča a manažéra Miroslava Sedláka. Prokurátor v tejto súvislosti navrhol Špecializovanému trestnému súdu prerušiť hlavné pojednávanie. Súd jeho návrhu vyhovel, hlavné pojednávanie prerušil do 13. mája.

„Súd prerušuje hlavné pojednávanie do 13. mája 2021 a umožňuje prokurátorovi uzavrieť dohodu o vine a treste,“ uviedla sudkyňa Pamela Záleská. Doplnila, že návrh dohody o vine a treste bude možné predložiť do 10. mája. Prokurátor Peter Jenčík uviedol, že možnosť vyjadriť sa k dohode o vine a treste by malo byť poskytnuté aj zástupcovi žalovanej právnickej osoby Lomtec.com.

Dvojica je obžalovaná z prečinu podplácania a prípravy zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Polícia ich zadržala minulý rok 16. septembra v rámci akcie Contract. Následne dva dni nato ich súd zobral do väzby. Peter Chrašč a Miroslav Sedlák sa mali snažiť podplatiť Fecka, ktorý s políciou spolupracoval.

K odovzdaniu úplatku napokon nemalo prísť. Úplatok mal byť za podpísanie zmluvy o štátnej zákazke o vytvorení a zavádzaní informačného systému. Feckovi mali sľúbiť päť percent z hodnoty projektu alebo 60-tisíc eur v hotovosti.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #podplácanie #Martin Fecko #dohoda o vine a treste