Prokurátor podal návrh na väzbu pre štyri osoby zadržané počas štvrtkovej akcie NAKA

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal v piatok večer na Špecializovaný trestný súd v Pezinku návrh na vzatie do väzby na štyri osoby zadržané a obvinené počas štvrtkovej akcie Národnej kriminálnej agentúry.

13.08.2021 23:07 , aktualizované: 23:32
debata (2)

Informoval o tom hovorca Generálnej prokuratúry Dalibor Skladan. Príslušníci NAKA obvinili vo štvrtok (12. augusta) za trestný čin všeobecne nebezpečný a trestný čin proti majetku dovedna 11 osôb. Zadržaných je zatiaľ 10 osôb.

„V medializovanej veci, súvisiacej s obstarávaniami na Ministerstve vnútra SR a Úrade práce, sociálnych veci a rodiny, dnes službukonajúci prokurátor podal na Špecializovaný trestný súd návrh na vzatie do väzby štyroch osôb,“ objasnil Skladan. Sudca Špecializovaného trestného súdu pre prípravné konanie bude teda rozhodovať o návrhu počas víkendu. Termín zatiaľ nie je známy.

NAKA zasahovala vo štvrtok od skorých ranných hodín na viacerých miestach Bratislavského, Nitrianskeho a Trenčianskeho kraja. Obvinených je 11 osôb z viacerých trestných činností.

Medzi obvinenými je aj svedok-kajúcnik v policajných kauzách Peter Petrov alias Tiger. Deväť osôb polícia zadržala, jedna osoba je mimo Slovenska a jedna osoba, spomínaný Peter Petrov, bola do štvrtka v pátraní. Napokon ho vo štvrtok zadržala zásahová jednotka NAKA.

Polícia / NAKA / Kukláči / Čítajte viac NAKA zasahovala vo viacerých krajoch, obvinila 11 osôb
2 debata chyba
Viac na túto tému: #NAKA