Pokračovanie článku: Kolíkovej kladivo proti hoaxom triafa vedľa

Lex Blaha?

Proti návrhu ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej sa pomerne rýchlo rozpútala emotívna diskusia. Predseda opozičného Smeru Robert Fico označil Kolíkovej návrh za nezmysel. „Tu nám zomierajú ľudia, zdražovanie má rozsah, aký tu nebol desaťročia. Sú úplne mešuge? Úplne sa zbláznili? Teraz idú bojovať proti dezinformáciám, keď ľudia umierajú, nemajú ani peniaze a už nevedia, čo kúpiť?“ reagoval Fico.

Podpredseda Smeru Ľuboš Blaha sa rovno prezentuje ako primárny cieľ Kolíkovej návrhu. „Povedzme si to na rovinu – lex Blaha, ktorý predstavila ministerka Kolíková, má fašistickú podstatu. Je to škandalózny náhubkový zákon, ktorý má zavrieť ústa nepohodlným politikom a občanom s iným názorom,“ reagoval Blaha na svojom oficiálnom verejnom profile.

Čiatočne to však spôsobila aj otázka novinára, ktorý sa ministerky opýtal, či jej nový trestný čin môže v prípade schválenia obmedziť verejnú internetovú komunikáciu poslanca Blahu. „Vo všeobecnosti možno povedať, že ak sa niekto cítil neobmedzený v šírení nepravdivých informácií, teraz by mal zaradiť spiatočku,“ reagovala na otázku Kolíková.

© Autorské práva vyhradené

419 debata chyba
Viac na túto tému: #Trestný zákon #hoax