Najvyšší súd potvrdil tzv. útekovú väzbu pre Tomáša Rajeckého

Najvyšší súd (NS) SR potvrdil tzv. útekovú väzbu pre obvineného Tomáša Rajeckého. Na stredajšom neverejnom zasadnutí súd zamietol sťažnosti obvineného a prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS). Informovala o tom hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

15.12.2021 13:44
rajecký, súd Foto: ,
NAKA eskortuje údajného člena bratislavskej mafie Tomáša Rajeckého na Špecializovaný trestný súd v Pezinku v sobotu 4. decembra 2021.
debata (1)

„Senát 3T Najvyššieho súdu na neverejnom zasadnutí ako nedôvodné zamietol sťažnosti obvineného Tomáša R., ako aj prokurátora ÚŠP proti uzneseniu ŠTS, ktorým bol obvinený vzatý do väzby pre obavu, že ujde alebo sa bude skrývať, aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu,“ priblížila hovorkyňa.

ŠTS vzal obvineného do väzby 4. decembra. Prokurátor podal sťažnosť proti neakceptovaniu kolúznej a preventívnej väzby.

Polícia pátrala po Tomášovi Rajeckom od marca 2021 na základe vydaného medzinárodného a európskeho zatýkacieho rozkazu. Obvinený je z pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku. Podľa polície sa mal podieľať na uplácaní bývalého šéfa Kriminálneho úradu Finančnej správy Ľudovíta Makóa za krytie nelegálnej výroby a distribúcie cigariet na juhu Slovenska.

Expiťovca Rajeckého verejnosť pozná aj vďaka fotografiám s predsedom parlamentu a hnutia Sme rodina Borisom Kollárom z dovolenky na Kube z roku 2006. Na známej fotografii je s nimi aj boss Piťovcov Juraj Ondrejčák.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #piťovci #Najvyšší súd #Tomáš Rajecký