Pokračovanie článku: Šeliga: Fico nie je obeť. Beňová: O situácii u nás poviem šéfovi europarlamentu

Juraj Šeliga (Za ľudí)

Dnešný večer prinesie množstvo interpretácií a samozrejme bude zo strany predsedu Smeru využitý v politickom zápase. Na túto hru však nesmieme pristúpiť, preto sa, prosím, držme faktov, píše Šeliga na sociálnej sieti. Vysvetľuje, že Fico nebol na Tyršovom nábreží náhodou, „to používa teraz, aby si pripravil lepšiu pôdu pre vysvetlenie polícii“.

„Robert Fico nebol formálne zadržaný, ale bol predvedený na policajnú stanicu, to je v zmysle trestného práva podstatný rozdiel. Nekládol odpor, dobrovoľne na požiadanie policajtov nastúpil do auta (hoc s rečami okolo), podal vysvetlenie, bol informovaný o úkonoch polície a odišiel domov. Nehovoriac, že okamžite mal pri sebe svojho právneho zástupcu. Proti obvineniu má právo podať sťažnosť, ak ho nepredbehne prokuratúra, ktorá obvinenie zruší… Na takéto úkony nie je potrebný súhlas Národnej rady Slovenskej republiky. Ten by bol potrebný, ak by mal byť pán Fico vzatý do väzby,“ napísal Šeliga.

Podľa neho Fico dlhodobo ignoruje opatrenia, je mu jedno či sa ľudia môžu na protestoch nakaziť alebo zomrieť. „V tomto smere je predseda Smeru obyčajný recidivista,“ uviedol a tvrdí, že polícia je s Ficom trpezlivá a nenadužíva svoju silu.

„Robert Fico nie je obeť ani martýr. Je to s prepáčením cynik, ktorý všetko využije vo svoj prospech, pretože mu ide o všetko, podotkol Šeliga s tým, že Fico by "nám“ nemal nanútiť svoju pesničku.

© Autorské práva vyhradené

678 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico