Pokračovanie článku: Korčok k prejavu Zelenského: Smer a fašisti sa zachovali zbabelo

Líder mimoparlamentného Hlasu Peter Pellegrini dúfa, že si premiér Eduard Heger (OĽANO) si vzal k srdcu slová Zelenského a prestane blúzniť o okamžitom odstrihnutí Slovenska od ruskej ropy a plynu.

Pellegrini pritom poukázal na vyjadrenia Zelenského, že Ukrajina chápe náročnosť situácie pre Slovensko v súvislosti s dodávkami ropy a plynu a osamostatnenia sa. Slovensko by malo podľa Pellegriniho bojovať za čo najdlhšiu možnú dobu prechodných podmienok v rámci Európskej únie. Dodal, že Slovensko by malo podporovať ambíciu Ukrajiny stať sa kandidátskou krajinou na vstup do Európskej únie. Podčiarkol potrebu prosperujúcej Ukrajiny. Upozornil však, že aj Ukrajina musí prejsť prijímacím procesom, ktorý môže trvať dlho.

Líder Hlasu dodal, že v pléne jeho poslanci podporia uznesenie z dielne OĽANO, ktorým má plénum odsúdiť vojnové zločiny páchané na Ukrajine zo strany Ruskej Federácie a jej lídra Vladimíra Putina. „Inak sa ani v tejto situácii konať nedá,“ povedal Pellegrini. Verí však, že koalícia nespraví preteky z predkladania takýchto uznesení.

133 debata chyba
Viac na túto tému: #Ivan Korčok #Volodymyr Zelenskyj