Muž sa vo videu vyhráža masovým zabíjaním na Spiši, prípad rieši polícia

Na sociálnych sieťach sa objavilo video s informáciami o plánovanej masovej vražde na Spiši. Prípadom sa v tejto chvíli už zaoberá polícia, ktorá na sociálnej sieti informovala, že prijala potrebné opatrenia.

25.05.2022 12:24 , aktualizované: 15:32
NAKA / Polícia / Foto:
debata

„Cieľom je chrániť občanov a predchádzať ohrozeniu ich životov a zdravia. Viac informácií v tejto chvíli nebudeme zverejňovať,“ uvádza Policajný zbor. Autor v popise videa na platforme Youtube uvádza, že sa chystá vyvraždiť čo najviac ľudí na spišských trhoch.

„Informovali nás o hrozbe útoku, ktorá sa objavila na sociálnej sieti Youtube. Podľa nej sa neznámy páchateľ vyhrážal možnosťou zabitia stoviek návštevníkov trhu. Okamžite sme sa skontaktovali s policajnými zložkami, ktoré prípad vyšetrujú. Čakáme na ich kroky a závery,“ uviedol primátor mesta Spišská Nová Ves Pavol Bečarik.

Podľa primátora sa Spišský trh 2022, ktorý sa má uskutočniť 14. až 17. júla, rušiť ani presúvať nebude. „Dva roky sme nemohli uskutočniť najväčší jarmok na Slovensku pre pandémiu a podobné hrozby nemôžu akciu v žiadnom prípade ohroziť. Tak, ako v doterajších ročníkoch, i tentokrát v spolupráci s Policajným zborom Slovenskej republiky urobíme všetko pre to, aby sme ochránili našich obyvateľov a návštevníkov jedného z najpopulárnejších trhov na Slovensku,“ uzavrel Bečarik.

debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #spiš #masová vražda