Pokračovanie článku: Matovič v Ide o pravdu aj o predčasných voľbách: Viem, čo spôsobí koniec koalície

Áno. Vždy keď dosiahne preferencie 14 percent, tak si myslí, že prišiel čas, aby SaS-ka povalila vládu a zarobila na tom nejaké body. Ale to tak nefunguje. Ľudia nie sú hlúpi. Vedia, že povaliť krehkú koalíciu, ktorá bráni návratu mafie k moci, je super hlúposť.

Preto avizujete na jeseň rozpad koalície?

Keď bude trvať takéto trucovité správanie… Osobne som to zažíval ešte v čase rozhodovania o eurovale. Sulíkove argumenty nemali hlavu ani pätu, a všetci odborníci sa chytali za hlavu. Prosili ho, aby nebláznil. Teraz mu tiež odborníci hovoria, že nemá zmysel blokovať vyššie platy pre učiteľov kvôli tomu, že odmieta zvýšiť dane pre výrobcov alkoholu, pre prevádzkovateľov hazardu alebo pre pár bohatých firiem cez regulovaný odvod. Pre mňa je to ako cez kopirák. Toto som videl pred jedenástimi rokmi, a prinieslo to pád vlády. Preto si myslím, že ak tomu chceme zabrániť, nasaďme kamery.

Prežila by koalícia odchod liberálov?

Keď SaS odíde z koalície, tak je to koniec. Budú predčasné voľby, a po nich dvadsať rokov vláda mafie v zložení Fico, Pellegrini a Mazurek.

Ja sa vážne pýtam, či by sa dalo fungovať bez Sulíka?

Ja vám úplne vážne odpovedám, že sa nedá fungovať, ak nemáte 76 poslancov v parlamente. Nemáte väčšinu, a tým pádom končíte. Jediným východiskom je ísť čestne do predčasných volieb.

Menšinová vláda nie je riešením? Máte skupinu nezaradených poslancov, niektorí z nich odišli z OĽaNO…

© Autorské práva vyhradené

103 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #Ide o pravdu