Pokračovanie článku: Fico v Ide o pravdu: Ak Pellegriniho vykopú po rokoch ako mamuta, stále bude mať na čele napísané - Smer

„Nútený odchod lídra koaličnej strany z postu ministra znamená pád vlády,“ povedal v rozhovore pre TV Pravda poslanec Robert Fico, predseda opozičnej strany Smer. Predpokladá, že časť poslaneckého klubu obyčajných by sa priklonila k svojmu straníckemu šéfovi, a nastala by „rebélia“. Fico dodal, že na takýto krok nemá premiér dostatok odvahy a ani potrebnú politickú silu v poslaneckom klube OĽaNO.

Dôležitú úlohu prisúdil prezidentke republiky: „Koalícia je pod ochranou matky predstavenej Čaputovej.“ Zdôraznil, že hlava štátu dostala „jasný pokyn“ od Spojených štátov amerických, aby „urobila všetko pre udržanie koalície pri moci“. Na otázku, prečo líder Smeru obviňuje Zuzanu Čaputovú z takýchto vážnych vecí, Fico odpovedal: „USA potrebujú vládu, ktorá ich poslúcha.“ Dôkazom je podľa neho aj viacero rozhodnutí vlády, ktoré zabezpečili vojenskú technickú pomoc pre Ukrajinu.

Čaputovú kritizuje aj za to, že sa chce opätovne obrátiť na ústavný súd ohľadom otázok na petičných hárkoch, ktoré v týchto dňoch podpisujú ľudia politikom zo Smeru, a týkajú sa referenda o predčasných voľbách. Fico je presvedčený, že prezidentka chce získať čas, aby sa referendum nemohlo konať v čase komunálnych volieb, ale neskôr o tri či štyri týždne. „Samozrejme, že príde menej ľudí,“ upresnil.

Je presvedčený, že referendum o predčasných voľbách sa uskutoční, a to „minimálne o druhej otázke.“

© Autorské práva vyhradené

89 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Ide o pravdu