Pokračovanie článku: Vláda v troskách: SaS chce Matovičovu hlavu, Sulík vypovedal koaličnú zmluvu

Remišová: Spor je v osobnej rovine

„Pokladám to za osobný spor dvoch lídrov a myslím si, že osobné spory do politiky nepatria,“ vyhlásila šéfka koaličnej strany Za ľudí a ministerka investícií Veronika Remišová s tým, že „jediné riešenie je, aby sa obaja začali správať normálne“.

„Dnes sa rozhoduje o tom, či takto o rok bude predsedom vlády napríklad Robert Fico alebo Peter Pellegrini, ministrom vnútra Robert Kaliňák alebo ministrom školstva napríklad pán Mazurek,“ reagovala Remišová na Republikovú radu SaS, ktoré výsledok sa verejnosť dozvie o šestnástej.

Remišová si myslí, že štvorkoalícia má ešte stále zmysel a je „mimoriadne dôležité“, aby štvorkoalícia aj pokračovala.

Strana Za ľudí bude čakať na rozhodnutie SaS a potom sa bude k novej situácii vyjadrovať. Nevidí však riešenie v možnosti, že sa buď Sulík alebo Matovič, prípadne obaja, presunú do parlamentu. Pretože spory sa potom presunú na pôdu zákonodárneho zbo­ru.

Sme rodina chce, aby spor v koalícii vyriešili tí, ktorí ho spôsobili

Hnutie Sme rodina chce, aby aktuálny spor v koalícii vyriešili tí, ktorí ho spôsobili. Hnutie zároveň deklaruje, že je pripravené pokračovať v spoločnom vládnutí do riadnych volieb, ale aj zahlasovať za predčasné voľby. V reakcii na rozhodnutie SaS o vypovedaní koaličnej zmluvy to uviedol predseda parlamentu a líder hnutia Boris Kollár.

„Sme rodina nebude robiť prekážky ani problémy, keď sa dohodneme, že v nejakej forme to bude pokračovať ďalej a spolu to potiahneme až po riadne voľby v roku 2024,“ skonštatoval Kollár.

Rovnako bude hnutie postupovať, ak sa OĽANO a SaS nedohodnú a padne rozhodnutie o predčasných voľbách. „Sme rodina nebude robiť problémy a bude hlasovať, aby boli predčasné voľby,“ doplnil Kollár.

© Autorské práva vyhradené

497 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #Richard Sulík #Jaroslav Naď #Igor Matovič #SASKA