Pokračovanie článku: Bittó Cigániková: Zabávajte sa na mojich školách. Ale - Igor, aj ty za to môžeš!

Poslankyňa: Igor, ty za to môžeš!

Bittó Cigániková hovorí, že ide o hejt. „Anonymný chudák, nemá na to, aby odhalil svoju identitu a nieto, aby išiel do nejakej diskusie,“ okomentovala Utajeného svedka.

Tvrdí, že dve práce na škole v Petržalke obhájila na „áčko“. „Práce boli zverejnené a sú kedykoľvek k dispozícii,“ hovorí vo videu, ktoré zverejnila na sociálnej sieti.

„Chodila som do práce, podnikala som a mala som dve deti. Nebol čas vymýšľať denné štúdium a nebol čas chodiť niekam ďaleko. Už som vedela, že zrejme budem chcieť ísť do politiky, preto som si vybrala odbor, ktorý sa zaoberá riadením vecí verejných,“ vysvetľuje.

„Manažment zdravotníctva som vyštudovala ako som už bola poslankyňa v parlamente,“ pokračuje s tým, že diplomovú prácu dokonca poslala vtedajšiemu ministrovi zdravotníctva Tomášovi Druckerovi (vtedy Smer). Dodala, že z tejto práce vychádza aj zdravotnícky program SaS.

„Moja práca je dobrá preto, lebo všetko konzultujem s ľuďmi z praxe. Odporúčam ľuďom z OĽaNO to isté, návrhy sú lepšie a odbornejšie, keď sa píšu s ľuďmi, ktorí sa v odbore pohybujú a poznajú. Neuveríte, ani Marek Krajčí nevie všetko. Aj to dokázal,“ tentoraz poslankyňa podrypla bývalého ministra zdravotníctva za OĽaNO.

Odchod z osemročného gymnázia zdôvodnila tým, že si pätnástich postavila hlavu a nikdy nepôjde na vysokú školu. „Donútila som moju mamu, prehlásiť ma na odbornú školu, technicko informačné služby. Učila som sa ekonomické účty, strojopis, účtovníctvo. Školu som ukončila, aj keď posledný ročník individuálne. Mamina bola na mňa sama, chodila som brigádovať do pokladní do supermarketov. Ale školu som dokončila,“ vysvetlila ďalej.

„Pozdravujem toho chudáka, ktorý sa dokáže zabávať na rozhodnutiach pätnásťročného decka,“ odkázala Utajenému svedkovi s tým, že nikto jej nevyčíta chybné vyjadrenie, rozhodnutie alebo hlasovanie.

„Nie som najmúdrejšia na svete. Ale na rozdiel od vás, kolegovia z OĽaNO, sa naozaj bavím s ľuďmi z praxe. Miesto vysmievania, hlúpych útokov, ktoré zničili aj túto vládu, ktorú ste mali na starosti – Igor Matovič, ty si dostal ten mandát a ty si to pokazil – v prvom rade sa zamyslite sami nad sebou. Nad tým, že by sme mohli počúvať aj iných. Aj keď ste dostali 25 percent pre pekné videjko, nie ste najmúdrejší na svete,“ obrátila sa na – v tejto chvíli už bývalého koaličného partnera – OĽaNO.

„My nie sme vaši nepriatelia. Vaším nepriateľom týmto správaním ste vy sami,“ prehovorila do svedomia obyčajných. „Bohužiaľ, ste aj nepriateľom Slovenska. Tým extrémom, ktorý vzbudzuje v ľuďoch, docielite, že sa sem vráti Fico alebo extrémisti,“ dodala.

© Autorské práva vyhradené

107 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #Jana Bittó Cigániková