Polícia zatkla šéfa športovej asociácie, čelí obvineniu z prania špinavých peňazí

Elitní policajti v spolupráci so zahraničnými kolegami v Bardejove počas akcie vykonali štyri domové prehliadky a dve prehliadky iných priestorov, pri ktorých zadržali tri osoby.

15.11.2022 13:10
debata (3)

Podľa informácií televízie Markíza je medzi zadržanými a medzičasom aj obvinenými aj Ľuboslav Velgos, podnikateľ a zároveň prezident Slovenskej asociácie silového trojboja. „Súd rozhodol o jeho väzobnom stíhaní na základe všetkých dôvodov, a to úteková, kolúzna a preventívna väzba,“ tvrdí Markíza.

Dušan Dědeček Čítajte viac Dědeček ide do väzby. Nepomohlo mu ani odovzdanie pasu

„Zadržaní sú podozriví z obzvlášť závažného zločinu legalizácie výnosu z trestnej činnosti spáchaného organizovanou skupinou. Policajti zaistili veľké množstvo dôkazov,“ uviedla polícia na sociálnej sieti.

Vyšetrovateľ oddelenia Východ odboru finančného vyšetrovania Národnej centrály osobitných druhov kriminality Prezídia Policajného zboru pre tento obzvlášť závažný zločin vzniesol obvinenie dvom osobám, ktoré boli vzaté do väzby. „Obvineným hrozí za spáchanie uvedeného trestného činu trest odňatia slobody v rozmedzí od 12 do 20 rokov,“ dodávajú policajti.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #pranie špinavých peňazí