Remišová obvinila SaS. Snažia sa zlomiť poslancov, aby hlasovali za pád vlády: Podľa Viskupiča opäť klame

Šéfka Za ľudí a vicepremiérka Veronika Remišová sa znova obula do poslancov SaS. Kritikou nešetrila už cez týždeň. Cez víkend zašla ďalej a vytiahla tvrdší kaliber. Poslancov SaS obvinila, že chodia za poslancami a snažia sa ich „zlomiť“, aby hlasovali za pád vlády.

04.12.2022 15:15
Veronika Remišová, Marián Viskupič Foto: , , ,
Veronika Remišová a Marián Viskupič
debata (99)

Liberálov a najmä ich šéfa Richarda Sulíka už predtým kritizovala, že sa pri zbere podpisov na mimoriadnu schôdzu o vyslovení nedôvery vláde spojil s Hlasom. Menovite s Petrom Žigom, ktorý je po obvinení viac-menej v ústraní.

VIDEO Remišová opäť nehovorí pravdu. Za nikým nechodíme, nikoho nelámeme, reagoval na kritiku Viskupič.

Video

Ani vlastná mať im nerozumie

„Keď im ani vlastná mať nerozumie, o čo im v konečnom dôsledku ide?“ pýta sa v statuse Remišová. „Strana SAS chce odvolávať vládu, aby mohla zložiť novú vládu, prípadne postaviť úradnícku vládu s prezidentkou s cieľom lepšie bojovať proti korupcii a presadiť paragraf 363,“ uviedla a opäť vytiahla fakt, že k SaS sa pri zbere podpisov spojila s Hlasom a svoj hlas pridal aj Peter Žiga, ktorý je obvinený z korupcie.

Tŕňom v oku je pre Remišovú aj pod jej slov „nový priateľ SaS“ Peter Pellegrini a pýta sa, s kým sa chcú ešte liberáli spojiť. „Nebodaj s Ficom, ktorý sa vyhráža vyšetrovateľom a prvé čo urobí, zruší špeciálnu prokuratúru aj Špecializovaný trestný súd? Či s kým chce toto všetko SAS robiť? S fašistami?“ napísala rozhorčená vicepremiérka.

Peter Pčolinský, Tomáš Taraba Čítajte viac Koaliční poslanci: My neobchodujeme, to Sulík sa spojil so Žigom. Rozhodne pár hlasov, Taraba bude za

„SaS teraz obieha a láme všetkých možných poslancov v parlamente na podporu odvolania vlády, no súdny človek si ťuká na čelo a pýta sa, o čo vlastne tejto partii v politike ide,“ dodala a obhajovala menšinová vládu. „Návrh na odvolanie vlády nemá žiadnu dobrú koncovku, nemá hlavu ani pätu, len potvrdzuje, že strana SaS už dávno nie je stranou zdravého rozumu a definitívne spečatila spojenectvo s tým najhorším, čo bolo a je na politickej scéne,“ napísala Remišová.

Remišová opäť nehovorí pravdu

Šéf finančného výboru a poslanec SaS Marián Viskupič v reakcii pre Pravdu uviedol, že Remišová opäť raz nehovorí pravdu. „Strana SaS robí samostatnú, serióznu a tvrdú opozičnú politiku. Dali sme návrh na odvolanie vlády, museli sme zohnať 30 podpisov, ale my za nikým nechodíme, nikoho nelámeme a nikoho nepresviedčame,“ povedal.

VIDEO: Smer bude hlasovať za pád vlády. Podľa Gyimesiho sa chce Sulík silou mocou pomstiť Matovičovi.

Video

„Dali sme možnosť každému jednému poslancovi v parlamente, aby sa vyjadril. Aby povedal, či chce, aby táto vláda pokračovala, alebo aby sa vyjadril za jej pád. Bodka. Takto jednoduché to je,“ dodal v reakcii na status Veroniky Remišovej.

Poslanci čaká mimoriadna schôdza k návrhu na vyslovenie nedôvery vláde. Začať sa má vo štvrtok (8. 12.) o 14.00 h. Schôdzu iniciovala opozičná SaS, pod návrh sa podpísali aj nezaradení poslanci okolo Petra Pellegriniho. SaS tvrdí, že vláda Eduarda Hegera (OĽANO) nedokáže riešiť problémy ľudí a že prestal bojovať proti mafii a korupcii. Premiér i minister financií to odmietli. Heger vyzval SaS, aby sa vrátila späť z kratšej cesty, Matovič za návrhom vidí aj snahu o pomstu.

VIDEO: Napätie medzi OĽaNO a Sme rodina? Koaličná rada bude riešiť posilnenie právomocí advokátov pri policajných raziách.

Video

© Autorské práva vyhradené

99 debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Remišová #odvolávanie vlády #Za ľudí #marián viskupič #SASKA