VIDEO: Unikal dva dni. Polícia chytila podozrivého z vraždy ženy v Michalovciach

Páchateľ, ktorý dobodal ženu v Michalovciach, je už v rukách polície. Polícia po ňom intenzívne pátrala dva dni.

03.01.2023 00:00 , aktualizované: 12:28
debata (280)
Video

Policajti podozrivého z vraždy, ku ktorej došlo v nedeľu skoro ráno krátko po pol siedmej v Michalovciach, zadržali v utorok skoro ráno. „Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie, vykonávané ďalšie potrebné procesné úkony, nateraz bližšie informácie nie je možné poskytnúť. Urobíme tak hneď, keď to procesná situácia dovolí,“ napísala polícia na sociálnej sieti.

Žena si v nedeľu išla vybrať peniaze z bankomatu, kde sa stretla aj s mužom, ktorý ju neskôr napadol.

„Niekoľko bodných rán, ktoré utrpela 46-ročná Michalovčanka, bolo nezlučiteľných so životom a na mieste im podľahla,“ informovala košická krajská polícia na sociálnej sieti. Vraždu zachytilo aj video, na ktorom počuť, ako zúfalá žena volá o pomoc.

Viacerí mestskí poslanci z Michaloviec vyzývali ľudí a firmy, ktorí mohli mať kamerové záznamy, aby sa pozreli na čas medzi šiestou a ôsmou, pretože by mohli byť na nich zaznamenané pohyby páchateľa.

Podľa televízie Markíza Michalovčanka Erika odišla k bankomatu v čase, keď jej partner ešte spal. Obaja pracovali v zahraničí a mali sa tam aj vrátiť. V ten deň mali ísť na návštevu k rodičom Eriky a práve jej otec povedal, aby ju šli hľadať, dodala Markíza.

Polícia po skutku avizovala, že súčasťou vyšetrovania budú zabezpečené aj kamerové záznamy. „Vec na mieste prevzal krajský policajný vyšetrovateľ, ktorý po vykonaní nevyhnutných prvotných procesných úkonoch začal trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy,“ uviedla polícia.

Policajti však upozornili aj na nebezpečný hoax, ktorí sa šíril v sociálnych sieťach. Profil pod názvom „Anka Zkuchyne“ zverejnil neupravenú fotografiu mladého muža, o ktorom tvrdí, že má na svedomí novoročnú vraždu v Michalovciach. To však podľa polície nie je pravda a muž na fotografii je nevinný, uviedla špecializovaná oficiálna stránka Policajného zboru SR na boj proti hoaxom a podvodom v online priestore.

„Táto dezinformácia zároveň zverejnenú osobu vystavuje nebezpečenstvu v podobe fyzického násilia – vyhrážkami sa to v diskusnej časti len tak hemží. Z tohto dôvodu sme túto informáciu odstúpili Polícia SR – Prešovský kraj, v ktorého územnej právomoci sa má dlhodobo nachádzať prevádzkovateľ profilu,“ uviedla stránka.

280 debata chyba
Viac na túto tému: #Michalovce #vražda