Výstrahy pred vetrom platia až do pondelka, miestami aj druhostupňové

V niektorých okresoch naďalej platí výstraha druhého stupňa pred vetrom. Vo väčšine Košického kraja a v okrese Brezno sú vydané až do pondelka večera, imformuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

07.01.2024 10:49 , aktualizované: 19:52
debata

V okresoch Bratislava a Pezinok je výstraha druhého stupňa pred vetrom vydaná do 21.00 h. Odvtedy až do pondelka obeda tu platí prvostupňová výstraha. Rovnako je vydaná pre zvyšok Bratislavského kraja, Trenčiansky a Prešovský kraj. Od polnoci platí aj v Trnavskom kraji. V Košickom kraji treba so silnejším vetrom počítať až do utorka.

Zosuv svahu pri Banskej Bystrici: Pomôcť musia ťažké mechanizmy
Video

Najmä na severe krajiny sa môžu v nedeľu večer až do pondelka tvoriť snehové jazyky a záveje. V Prešovskom kraji a okrese Spišská Nová Ves do pondelka večera, v Žilinskom kraji a okrese Považská Bystrica len do obeda. V nedeľu večer treba dať pozor aj na poľadovicu, a to v Banskobystrickom, Košickom, Nitrianskom a Prešovskom kraji.

Veľké množstvo kamiónov uviazlo na ceste E22...
Až 300 áut uviazlo v kolóne kvôli veľkému...
+11Vojaci Bundeswehru zabezpečujú hrádzu na rieke...

Meteorológovia upozorňujú aj na vietor na horách. Výstraha prvého stupňa je až do utorka vydaná vo väčšine Žilinského kraja a v okresoch Poprad a Brezno. V pondelok od 10.00 do 18.00 h platí v Brezne druhý stupeň výstrahy.

SHMÚ vydal aj hydrologické výstrahy pred povodňami. Druhý stupeň výstrah platí v okresoch Skalica, Senica, Michalovce a Trebišov. Prvostupňová výstraha je vydaná pre okresy Martin, Turčianske Teplice, Malacky, Nové Zámky, Zlaté Moravce, Bánovce nad Bebravou, Košice-okolie Hornád, Zvolen, Banská Bystrica a Brezno.

Skalka, lyžovanie Čítajte viac Chýba vám v upršanom meste pravá zima? Navštívili sme miesta, kde si zalyžujete na čerstvom snehu
debata chyba
Viac na túto tému: #počasie #SHMÚ #výstraha pred vetrom