V okrese Komárno je poľadovica, mrznúce mrholenie hlásia v lokalite Trstená

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území Slovenska aj cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je suchý až mokrý. V hornatejších oblastiach stredného a východného Slovenska je povrch vozoviek miestami pokrytý vrstvou kašovitého, utlačeného, ojedinele aj zľadovateného snehu hrúbky 1 - 3 centimetre. V okrese Komárno je poľadovica.

29.01.2024 08:37 , aktualizované: 08:55
debata
Počasie na týždeň: Teplé, na horách rozprávkové
Video

Horské priechody (HP) na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý. HP Dobšiná, Huty, Oravská Lesná a Štós majú povrch vozoviek pokrytý vrstvou kašovitého alebo utlačeného snehu hrúbky 1 – 2 centimetre a na HP Vrchslatina miestami zľadovatený sneh hr. 2 cm.

Na snímke zľadovatená kapota auta zaparkovaného...
Na snímke žena sa snaží prejsť po zľadovatenom...
+3Na snímke žena sa snaží prejsť po zľadovatenom...

Cestári upozorňujú vodičov na poľadovicu v okrese Komárno. Mrznúce mrholenie s dohľadnosťou do 50 metrov hlásia v lokalite Trstená. Hmla s dohľadnosťou do 100 metrov je v severných okresoch stredného a východného Slovenska.

Diaľnicu D1 odstavila poľadovica. Cesta bola ako klzisko
Video
Archívne video.

Na ceste II/584 Srdiečko – Bystrá sú nutné snehové reťaze pre všetky vozidlá. HP Príslop (cesta I/78) je uzavretý pre vozidlá nad 12 metrov dĺžky. Cesta II/531 hranice okresov Revúca a Brezno – Červená Skala je uzavretá pre vozidlá nad 10 metrov dĺžky. Pre vozidlá nad 10 metrov dĺžky sú po celú zimnú sezónu uzatvorené Fačkovské sedlo (cesta I/64) a HP Šútovce (cesta III/1774). Pre všetky vozidlá je po celú zimnú sezónu uzavretá cesta II/549 Úhornianske sedlo – Krásnohorské Podhradie a cesta III/3227 Hrabušická Píla – Stratená.

V bratislavskej Mlynskej doline sa tvorí kolóna so zdržaním až 45 minút

V bratislavskej Mlynskej doline smerom na Limbovú sa tvorí kolóna, vodiči sa môžu zdržať až 45 minút. Zelená vlna RTVS o tom informovala na svojom webe.

Pre poľadovicu na bratislavských mostoch a nadjazdoch smerom z Petržalky do centra treba rátať s 15– až 20-minútovými kolónami. Na zjazde z D1 na Vajnorský nadjazd sa zrazili dve osobné autá, blokujú jeden pruh.

debata chyba
Viac na túto tému: #poľadovica #zjazdnosť ciest