Majerský v Ide o pravdu: Slováci nepôjdu na Ukrajinu. Od Korčoka čakáme ústavnosť, nie registrované partnerstvá

Poliaci už strihajú pásku pri hotovom diele a my ešte nemáme poklepaný základný kameň, hovorí šéf KDH Milan Majerský o nutnosti zmien pri verejnom obstarávaní a eurofondoch. Ocenil, že vláda pristupuje ku krokom, ktoré by mali uľahčiť a zrýchliť projekty. Premiér Róbert Fico si podľa Majerského vynútil pozvanie na samit do Paríža, kde sa debatovalo aj o prípadnom vyslaní vojakov na Ukrajinu.

28.02.2024 11:00
debata (123)
Pozrite si debatu Petra Bielika a Milana Majerského v relácii Ide o pravdu (relácia bola nakrútená v utorok 27. 2. 2024)
Video

Podľa Majerského Robert Fico strašil ľudi rukovaním Slovákov na Ukrajinu možno aj preto, aby odklonil tému preč od prezidentských volieb. Povedal, že ani KDH nesúhlasi s tým, aby slovenskí vojaci išli na Ukrajinu. Mier má podľa neho v rukách ruský prezident Vladimir Putin, keď odíde ruská armáda z Ukrajiny.

„Aj my chceme mier na Ukrajine, určite ho chceme, a pre nás je kľúčové, aby sme sa dopracovali k nemu ako civilizované krajiny, ako krajiny, ktoré sú zvrchované, suverénne a ak nás chce niekto strašiť, že zrazu slovenskí vojaci idú rukovať a idú brániť Ukrajinu a nie Slovensko – to sa tiež nezhoduje s pravdou,“ uviedol Majerský. Fico nebol na samit lídrov do Paríža pozvaný a hovoriť o mieri som ho nepočul, tvrdí. Vyčíta tiež premiérovi, že hovorí o mieri a slovenské zbrojovky pritom vyrábajú muníciu naplno.

„Ivan Korčok sa jasne postavil na stranu právneho štátu a na stranu spravodlivosti,“ vysvetľuje Majerský dôvod, prečo ho KDH podporuje ako prezidentského kandidáta. „Hanebná novela trestného zákona… nemá nič spoločné s riadnou demokratickou spoločnosťou, práve preto sme na strane Ivana Korčoka“. Korčok sa KDH predstavil ako umiernený konzervatívec, strana má predstavy, ako by mal prezidentský úrad vykonávať.

KDH podľa Majerského očakáva od Korčoka, že bude prezidentom všetkých občanov, ale bude rešpektovať témy, dôležité pre konzervatívcov. Chcú od neho rešpektovanie ústavy, kde je zakotvená ochrana ľudskej dôstojnosti, ochrana života od počatia, ochrana manželstva. Interrupcie či registrované partnerstvá ústava neobsahuje, dodal.

123 debata chyba
Viac na túto tému: #Milan Majerský #Ide o pravdu