Viac ako 49 000 žiakov si preveruje vedomosti v Testovaní 9

Viac ako 49 000 žiakov z 1 643 škôl čaká v stredu celoslovenské Testovanie 9. Zúčastnia sa na ňom žiaci deviateho ročníka základných škôl, štvrtého ročníka gymnázií a tanečných konzervatórií s osemročným vzdelávacím programom a prvého ročníka stredných škôl s päťročným vzdelávacím programom prijatí na vzdelávanie v strednej škole z ôsmeho ročníka základnej školy.

20.03.2024 09:40
debata

V stredu žiaci absolvujú test z matematiky a vyučovacieho jazyka (slovenský jazyk a literatúra, maďarský jazyk a literatúra).

Vo štvrtok (21. 3.) absolvujú žiaci zo škôl s vyučovacím jazykom maďarským test z predmetu slovenský jazyk a slovenská literatúra a žiaci školy s vyučovacím jazykom ukrajinským absolvujú test z predmetu ukrajinský jazyk a literatúra.

dm skoly na zelenu ZS lokca, pr, nepouzivat Čítajte viac Ide to aj inak. Škôl, ktoré sa rozhodli učiť po novom, bude už viac ako 400. Pozrite si mapu

Testy zo všetkých vyučovacích predmetov, okrem ukrajinského jazyka a literatúry, pozostávajú z 30 úloh. Test zo slovenského a maďarského jazyka a literatúry obsahuje popri 20 úlohách s výberom odpovede aj desať úloh s tvorbou krátkej odpovede. Test z matematiky je zostavený z 15 úloh s výberom odpovede a z 15 úloh s krátkou číselnou odpoveďou. Žiaci budú mať na riešenie testu zo slovenského jazyka a maďarského jazyka k dispozícii 70 minút a na riešenie testu z matematiky 90 minút.

Pre žiakov, ktorí sa z vážnych, predovšetkým zdravotných dôvodov nemôžu zúčastniť na marcovom riadnom termíne, je určený náhradný termín, ktorý je stanovený na 4. a 5. apríla v školách, ktoré určí príslušný regionálny úrad školskej správy.

Výsledky žiakov z testovania v elektronickej podobe získajú základné školy aj stredné školy 19. apríla. Výsledkové listy žiakov budú školám doručené elektronickou poštou do 10. mája.

PS: Predstavenie programu Čítajte viac Výsledky testovania PISA sú zrkadlom dlhodobého zlyhania politických elít, tvrdí PS
debata chyba
Viac na túto tému: #škola #monitor #Testovanie 9