Rošáda na ministerstvách: Po prezidentských voľbách má Hlas záujem o rezort kultúry

Nebolo to tak dávno, keď líder koaličnej strany SNS požadoval otvorenie koaličnej zmluvy. Víťazstvom Petra Pellegriniho sa mení politická mapa a koaličná rada musí otvoriť diskusiu o ďalšom postupe, vyhlásil predseda SNS Andrej Danko po prezidentských voľbách. Či ma záujem o konkrétne posty nepovedal.

09.04.2024 19:27
debata (52)

Poslanec SNS Roman Michelko naznačil, že o zmenu postov prejavil záujem Hlas. Má ísť o rezort kultúry, na čele ktorého stojí Martina Šimkovičová, informuje portál tvnoviny.sk.

Danko: SNS je pripravená rokovať o fungovaní koalície do budúcna
Video
Zdroj: TASR/Martina Kriková

Podľa informácií sa vo vládnom kabinete špekuluje o niekoľkých zmenách. Nový človek pravdepodobne obsadí pozíciu ministra hospodárstva alebo by nahradil vicepremiéra pre informatizáciu, keďže je možné, že po Pellegrinim funkciu predsedu parlamentu prevezme buď Denisa Saková alebo Richard Raši.

Peter Pellegrini, Čítajte aj Éra bez Pellegriniho. Čo spôsobí jeho odchod? Možné sú tri scenáre. Hlas je na politickom rázcestí

Dotknuté by mohli byť aj iné rezorty. Minister školstva Tomáš Drucker (Hlas) má záujem šéfovať ministerstvu zdravotníctva a rezort školstva prevezme SNS. O školstvo podľa Michelka SNS nebojuje.

52 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #SNS #Ministerstvo kultúry #Hlas #Andrej Danko