Fico prijal Rajchla, dostal od neho list s 19-tisícmi podpismi na podporu česko-slovenských vzťahov

Premiér Robert Fico (Smer) prijal šéfa českého mimoparlamentného zoskupenia PRO Jindřicha Rajchla. Ten mu spoločne so svojím spolustraníkom a bývalým juhomoravským hejtmanom Michalom Haškom priviezol list s 19-tisícmi podpismi na podporu česko-slovenských vzťahov. Obe strany o tom informovali na svojich facebookových účtoch.

09.04.2024 20:20
debata (28)
Fico a Fiala. Meniť sa nebudem, suverenita nám svedčí
Video

Vláda českého premiéra Petra Fialu (ODS) v marci rozhodla o pozastavení medzivládnych konzultácií kvôli postoju Ficovej vlády, ktorá odmieta podporovať Ukrajinu čeliacu ruskej invázii a má odlišný názor na príčiny a spôsob ukončenia vojny. Niektoré české opozičné strany tento krok kritizujú a chcú spoločné vládne rokovania obnoviť.

šimečka fiala Čítajte aj Fiala po schôdzke so Šimečkom: Vzťahy medzi ČR a SR sú na výbornej úrovni

„Kroky politikov nesmú narušiť jedinečné vzťahy medzi našimi národmi,“ napísala dnes na Facebooku v správe o prijatí Rajchla Ficova strana Smer-SD. List podľa nej obsahuje 19-tisíc podpisov ľudí, ktorí podporujú „dialóg medzi našimi krajinami“. Rajchlovo politické zoskupenie sa v prieskumoch pohybuje pod hranicou potrebnou pre vstup do českej snemovne.

Fico podľa Rajchlovho vyjadrenia venoval českej dvojici viac ako hodinu času a pozval ich na oficiálne akcie strany Smer.

28 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #Slovensko #Robert Fico #Smer #Petr Fiala