Vraždou českej podnikateľky sa súd zaoberá odznova. Obžalovaní sú dvaja Slováci

V kauze vraždy českej podnikateľky Jany Svobodovej, z ktorej sú obžalovaní dvaja Slováci, začal v piatok Okresný súd v Trnave pojednávať odznova. Dôvodom je zmena predsedu senátu, po ktorej obžalovaní nedali súhlas na pokračovanie pôvodného procesu.

22.03.2024 16:52
debata

Marek Potoček z Piešťan a Ľubomír Behan z Ostrova pri Piešťanoch si tak opäť vypočuli obžalobu z vraždy a lúpeže z júla 2015. Ľubomír B. sa stal známym v roku 2016, keď sa mu podarilo utiecť z pracoviska Ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Leopoldove, na úteku bol štyri mesiace. Na pojednávanie do Trnavy ho dnes priviedli nielen s putami na rukách, ale aj s reťazami na nohách.

Polícia Čítajte viac Slováka obvineného z vraždy českej podnikateľky Svobodovej zadržali

Podľa obžaloby Potoček a Behan v júli 2015 na Argentínskej ulici v Prahe prepadli Janu Svobodovú a keď bola v bezvedomí, naložili ju do jej auta Ford Kuga. Ich zámerom bolo získať auto, aby sa mohli dostať na Slovensko. Keď sa počas jazdy v smere na Brno začala Svobodová preberať, dohodli sa, že ju usmrtia. Spoločne ju uškrtili bezpečnostným pásom vozidla a jej tela sa zbavili na doposiaľ nezistenom mieste, pravdepodobne v lokalite Antonínov Dol pri meste Jihlava.

Polícia na Slovensku sa začala prípadom zaoberať až po oznámení kľúčového svedka, ktorému údajní páchatelia o záležitosti porozprávali. Obhajoba jeho výpoveď spochybňuje a dáva ju do súvislosti s podmienečným prepustením toho svedka z výkonu trestu odňatia slobody. Obaja obžalovaní svoju vinu v tomto prípade odmietajú. V prípade dokázania viny im hrozí dlhoročný pobyt za mrežami.

väznica, väzenie, basa, Leopoldov, väznica v Leopoldove, Čítajte viac Českú podnikateľku mali zabiť dvaja Slováci, jeden už raz utiekol z väzenia

Na hlavnom pojednávaní sa dnes čítali výpovede svedkov z predchádzajúcich pojednávaní, prvé sa konalo ešte v novembri 2021. Súd po prečítaní viacerých výpovedí pojednávanie odročil na 5. apríla.

debata chyba
Viac na túto tému: #vražda #Jana Svobodová