Žiaci v stredu maturujú z cudzieho jazyka, najčastejšie si vyberajú angličtinu

Maturanti budú v stredu písať externý test a slohovú prácu z vybraného povinného cudzieho jazyka na úrovni B1 alebo B2. Najčastejšie si maturanti vyberali anglický jazyk, z ktorého bude maturovať na všetkých troch úrovniach náročnosti viac ako 36 300 žiakov.

13.03.2024 09:17
debata (3)

V poradí záujmu nasleduje nemecký jazyk (vyše 900 žiakov) a ruský jazyk (554 žiakov). Francúzsky jazyk si vybralo 11 maturantov, španielsky jazyk desať a jeden žiak si zvolil maturitu z talianskeho jazyka.

Písomné maturity / Maturitná skúška / Maturita / Čítajte viac Aký pán, taký pes. Témy maturitných slohových prác sú známe. Študenti mali na výber štyri zadania

Pre žiakov z bilingválnych stredných škôl je v tomto čase určený externý test a slohová práca z druhého vyučovacieho jazyka na úrovni C1.

Slafkovský maturity Čítajte viac Skúška dospelosti pre 41-tisíc študentov. Začal sa maturitný týždeň

Vo štvrtok (14. 3.) čaká na Slovensku externý test z matematiky vyše 5 300 maturantov. Maturitný týždeň uzavrú v piatok (15. 3.) externý test a slohová práca zo slovenského jazyka a slovenskej literatúry a z ukrajinského jazyka a literatúry pre žiakov zo škôl národnostných menšín. V prípade slovenského jazyka a slovenskej literatúry bude písať obe z uvedených častí približne 1 500 žiakov. Spolu 26 maturantov čaká ukrajinský jazyk a literatúra.

Náhradný termín určený pre žiakov, ktorí sa z vážnych, predovšetkým zdravotných dôvodov nemôžu zúčastniť na marcovom riadnom termíne, je naplánovaný na 9. až 12. apríla. Výsledky externej časti maturitnej skúšky si všetky školy budú môcť prevziať 3. mája elektronickou formou. Výsledky žiakov v papierovej forme budú školám doručené do 12. mája.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #maturitné skúšky