Lipšic: Drobných veriteľov Váhostavu by mal odškodniť Široký

Drobní veritelia firmy Váhostav-SK, a.s., by mali byť odškodnení z peňazí Juraja Širokého a nie z peňazí všetkých občanov, ako to navrhuje vládna strana Smer. Vyhlásil to v rozprave k návrhu na skrátené legislatívne konanie k novele Obchodného zákonníka nezaradený poslanec Daniel Lipšic.

21.04.2015 12:47
Lipšic Foto: ,
Daniel Lipšic: Drobní veritelia firmy Váhostav by mali byť odškodnení z peňazí Juraja Širokého a nie z peňazí všetkých občanov, ako to navrhuje vládna strana Smer.
debata (41)

Predseda strany Nova konštatoval, že v druhom čítaní predloží k novele pozmeňujúci návrh, ktorý zabezpečí drobným veriteľom 100-percentné pokrytie pohľadávok, ktoré by išlo na vrub spomínanej spoločnosti. “Áno, je to možné, máme to celkom kvalitne pripravené,“ povedal na margo pozmeňujúceho návrhu Lipšic s tým, že podrobnejšie ho predstaví v druhom čítaní.

Opozícia v dopoludňajších hodinách vyčítala premiérovi Robertovi Ficovi nečinnosť pri riešení situácie Váhostavu. Podľa poslanca Jozefa Kollára na zvýšenie základného imania Slovenskej záručnej a rozvojovej banky (SZRB), ktoré navrhuje Smer ako jedno z riešení situácie, doplatia všetci klienti bánk. “Minister Kažimír hovorí, že nič veľké sa nedeje, že banky len o jeden kvartál budú platiť dlhšie na účet štátnych finančných aktív, ale banky si tieto peniaze vytiahnu od 3,5 milióna občanov, ktorí majú účet v bankách,“ upozornil Kollár.

41 debata chyba
Viac na túto tému: #Daniel Lipšic #Váhostav