Britská pošta odmietla vydať známku o brexite, Johnson ju presadzuje

Britský minister zahraničných vecí Boris Johnson by chcel, aby tamojšia pošta vydala pri príležitosti odchodu krajiny z Európskej únie pamätnú známku. Podľa jeho názoru ide totiž o "radostnú a významnú udalosť", povedal kontroverzný politik britským denníkom The Guardian a The Sun. Britská kráľovská pošta brexitovú známku ale odmietla.

09.01.2018 08:34
debata (2)

Royal Mail vydáva najrôznejšie pamätné známky, v poslednej dobe aj k filmom ako je Harry Potter alebo Hra o tróny. Johnson pripomína, že k chystanej svadbe britského princa Harryho a Meghan Markleovej 19. mája bude tiež vydaná zvláštna známka.

„Máme poštové známky, ktoré pripomínajú národné udalosti,“ uviedol minister. A vystúpenie z EÚ je „najväčšou (udalosťou) za desiatky rokov“.

Pošta brexitovú známku, ktorú prostredníctvom vlastnej kampane presadzuje práve aj bulvárny The Sun, už skôr odmietla vydať a zožala za to ostrú kritiku. Jej rozhodnutie nemieni zvrátiť ani príslušná štátna tajomníčka pre poštové služby Margot Jamesová. Podľa nej je brexit spornou záležitosťou.

Iný názor panoval v roku 1973 na vstup krajiny do Európskeho spoločenstva. Vtedy zvláštnu známku vydali, pripomenul nemecký týždenník Der Spiegel.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #pošta #Brexit