USA uvalili sankcie aj na slovenskú firmu

USA v utorok uvalili sankcie na dvoch Rusov, jednu ruskú a jednu slovenskú firmu. Ako dôvod uviedli, že ich konanie pomohlo ďalším ruským firmám vyhnúť sa sankciám, zameraným proti škodlivým ruským aktivitám.

21.08.2018 18:22
debata (101)

Americké ministerstvo financií vo svojom vyjadrení uviedlo, že sankcionované firmy – petrohradská Vela-Marine Ltd a slovenská Lacno, s.r.o., a dvaja jednotlivci pomohli ruskej spoločnosti Divetechnoservices obísť sankcie.

USA uvalili sankcie na firmu Divetechnoservices v júni za to, že zaobstarala pre ruské štátne agentúry, vrátane tajnej služby FSB, podvodné vybavenie a potápačské systémy.

Obamova administratíva uvalila sankcie proti FSB v decembri 2016. Ako dôvod uviedla agresívne obťažovanie amerických predstaviteľov ruskou vládou a kyber operácie zamerané na prezidentské voľby v roku 2016.

Americké ministerstvo financií uviedlo, že spomenutí dvaja jednotlivci – Marina Igorevna Careva a Anton Alexandrovič Nagibin – pomáhali firme Divetechnoservices pri pokuse o obídenie amerických sankcií.

Firma Lacno, s.r.o. sídli podľa Obchodného registra SR v Bratislave. Jej jedinou spoločníčkou je Natalia Yakovlyeva, ktorá v SR nemá žiadne iné podnikateľské aktivity. Spoločnosť má oprávnenie na činnosti malo-a veľkoobchodu, sprostredkovateľské činnosti, ale aj na prevádzkovanie zariadení slúžiacich na regeneráciu a rekondíciu. Firma vznikla v roku 2014.

101 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #USA #sankcie