Soľ – cesta k zdravým pľúcam

- inzercia - Prírodná, antibakteriálna a očisťujúca povaha soli si zaslúži pozornosť. Soľ pomáha zmierňovať ťažkosti sprevádzané chronickými chorobami dýchacích ciest a predchádzať sezónnym infekciám.

20.12.2010 08:42
debata

Odlišný pohľad na liečbu a prevenciu chorôb vždy vyvolával rozruch v odborných medicínskych kruhoch. Nekonvenčné liečebné postupy v mnohých prípadoch tvoria dôležitú súčasť liečby, prevencie, udržiavania dobrej zdravotnej kondície a harmónie všetkých životne dôležitých orgánov. Starostlivosť o respiračný systém je aspoň tak dôležitá, ako napríklad starostlivosť o srdce, či postavu.

Astma, alergie, bronchitída. Na Slovensku trpí astmou približne 200000 ľudí a až 20% obyvateľstva má nejakú formu alergie. Prognózy vývoja týchto ochorení na najbližšie roky sú však omnoho horšie. Prevencia aj možnosti liečby existujú a sú na mieste. Okrem zdravého životného štýlu pomáhajú aj pravidelné vysokohorské, jaskynné alebo prímorské klimatické pobyty. Žiaľ, nie každý si ich môže dovoliť, či už z časových alebo finančných dôvodov. Ideálnou náhradou morskej mikroklímy alebo jaskynných liečebných pobytov je príručný suchý soľný inhalátor. V ňom obsiahnutá soľ totiž pochádza z liečivých soľných baní v Rumunsku, kde sa liečia choroby ako astma, alergie a bronchitída. Aktívne čiastočky, ktoré sa inhaláciou dostávajú do najhlbších miest dýchacieho systému sú svojim zložením identické s aerosólom nachádzajúcim sa v soľných baniach. Soľ a jej blahodárne účinky Pozitíva soli spočívajú v jej schopnosti naviazania vody, zrieďovania a uvoľňovania nahromadeného hlienu a spustenia očisťujúcich procesov respiračného systému. Druhým známym benefitom soli je jej antibakteriálna vlastnosť a schopnosť stimulácie imunitného systému. Vychádzajúc z týchto poznatkov a aj praktických skúseností, soľný inhalátor vhodne dopĺňa farmaceutickú liečbu, prináša úľavu pri dýchaní a môže významne prispieť k celkovému zlepšeniu zdravotného stavu pacientov trpiacich astmou, alergiou alebo inými dýchacími ťažkosťami. Pomáha aj fajčiarom bojujúcim so sťaženým vykašliavaním a ľuďom, ktorých trápi nočné chrápanie. Svoje opodstatnenie má aj u zdravých ľudí, ktorým posilnenie imunity a prevencia pred nepríjemnými infekciami dýchacích ciest vyúsťujúcimi do dráždivého kašľa nie je ľahostajná. Soľný inhalátor – porcelánová fajka s vymeniteľným vrecúškom soli Soľný inhalátor “The SaltpipeTM” je praktická zdravotná pomôcka na prírodnej báze bez vedľajších účinkov. V porcelánovej fajke je umiestnené vymeniteľné vrecúško s kamennou soľou, z ktorej sa pri inhalácii uvoľnujú mikroskopické čiastočky schopné preniknúť hlboko do pľúc. Bezpečnosť, originalita a kvalita produktu sú podložené európskym certifikátom o zdravotných pomôckach, úspešnými klinickými štúdiami a pozitívnymi skúsenosťami jeho používateľov po celom svete. Nespornou výhodou z hľadiska údržby je možnosť dokonalého vyčistenie a dezinfekcie porcelánovej fajky. Po vyprchaní aktívnej zložky soli nemusíte inhalátor vyhodiť, jeho životnosť môžete zakaždým predĺžiť výmenou nového soľného vrecúška. Takto sa môže stať doživotným priateľom Vašich pľúc. Keď prídete na chuť príjemného rituálu a blahodárnych účinkov, Vaše pľúca sa Vám isto odvďačia dobrou kondíciou. Ešte stále si myslíte, že “ťahanie fajky“ je nezdravé?

Soľný inhalátor “The Saltpipe” si môžete objednať v zásielkovej lekárni iLekaren.sk, alebo na stránkach www.solny-inhalator.sk.

debata chyba