Držte si bolesť pekne od tela

- inzercia - Bolesť je pre každého z nás nepríjemný zmyslový vnem, pocit, ktorým náš organizmus signalizuje, že niečo nie je v poriadku. Má nezastupiteľnú úlohu, pretože funguje ako výstražný systém organizmu, keď hrozí jeho poškodenie.

13.07.2010 11:57
Ataralgin
Atalargin
debata

Bolestivé stavy vníma každý človek veľmi individuálne a v skutočnosti nie je možné objektívne zmerať ich intenzitu.

Bolesť nás obmedzuje a jednoducho kazí radosť zo života. Čím skôr sa jej chceme zbaviť. Ako na to?

V súčasnej dobe existuje celý rad prípravkov dostupných v lekárni aj bez lekárskeho predpisu. Moderné liečivá obsahujú v jednej tabletke už viac účinných látok na zvládnutie kombinácie symptómov a prípadne zosilnenie analgetického (protibolestivého) účinku. Takýmto liekom je aj Ataralgin s obsahom unikátnej trojkombinácie účinných látok – paracetamol, guajfenezín a kofeín. Paracetamol účinne ovplyvňuje bolesť a tlmí horúčku. Guajfenezín pôsobí myorelaxačne (uvoľňuje svalstvo), čo má priaznivý účinok napr. pri ťažkostiach s pohybovým aparátom. Práve tento problém vnímame najviac v letnom období, kedy častý pobyt v klimatizovaných priestoroch vychladených na príliš nízke teploty môže zapríčiniť zablokovanie určitých partií chrbta. Guajfenezín okrem toho znižuje emočné a psychické napätie, ktoré je častým sprievodným javom pri bolestivých stavoch.

Treťou zložkou lieku Ataralgin je nám dobre známy kofeín. V Ataralgine má kofeín podobné účinky ako pri pití kávy, pôsobí psychostimulačne (odstraňuje únavu zapríčinenú ochorením) a naviac zosilňuje protibolestivý účinok paracetamolu.

Ataralgin je overený liek, ktorý poskytuje úľavu od bolesti miernej až stredne silnej intenzity.

Skôr ako sa rozhodnete užívať liek na tlmenie bolesti, výber vhodného prípravku vždy konzultujte s lekárom, alebo lekárnikom, najmä ak ste doposiaľ žiadny prípravok na tlmenie bolesti neužívali.

V každom prípade je vždy potrebné navštíviť odborníka, pretože opakovaná, alebo pretrvávajúca bolesť môže signalizovať závažné ochorenie.

Glenmark - logo
Externé odkazy
debata chyba