Leto 2010 v horských strediskách Vysoké Tatry – Tatranská Lomnica a Starý Smokovec

- inzercia - Vysoké Tatry každoročne patria k najnavštevovanejším atrakciám letnej sezóny. Pre túto sezónu sme pripravili okrem tradičných lákadiel aj novinky, ktoré zaujmú hlavne rodiny s deťmi.

02.08.2010 08:43
Tatry - slnko
debata

Nezabudnuteľný Lomnický štít

Najväčším lákadlom je už roky výlet jedinečnou visutou lanovkou na druhý najvyšší štít Vysokých Tatier – Lomnický štít, ako aj možnosť stráviť na ňom nezabudnuteľnú noc v príjemnom apartmáne na najvyššie obývanom mieste na Slovensku.

Tatranská divočina na Skalnatom plese – NOVINKA LETA 2010!

Keď sa Boh rozhodol stvoriť Zem, dal krásu anjelom a kázal, aby ju rozniesli a rozdelili po okolí. Jeden z anjelov si skrátil cestu cez vysoké hory. Pritom sa zachytil o jeden štít a všetka krása sa mu rozsypala po okolí – aj toto sú slová, ktoré sme si požičali, aby mohli sprevádzať deti pri hľadaní krás našich hôr a spoznávaní Tatranskej flóry a fauny.

Čo je to Tatranská divočina?

  • Eko-mini park
  • spestrenie pobytu na Skalnatom plese deťom i dospelým
  • deti v ňom nájdu originálne preliezky a aktivity na tému Príroda v Tatrách (čarovná chalúpka, drevený chodník s mostíkom, detská lezecká stena + tunel, lanový most, zvieracie sochy, zvieracie kamene)
  • vzdelávanie detí zábavnou hravou formou, napr. hľadaním, lúštením, súťažením
  • trvanie počas celého leta

Aj toto je pohľad na originálny areál pre deti – tzv. Svištiu krajinku

Náučný chodník okolo Skalnatého plesa

Zrekonštruovaný náučný chodník okolo Skalnatého plesa obohatený o originálne náučné tabule s lavičkami na sedenie.

Lomnické sedlo – zóna pre oddych a relaxáciu

Vybudovaný prístrešok pre návštevníkov, kde sa môžu skryť v prípade náhlej zmeny počasia.

Atraktívne výlety lanovkami

Vyvezte sa 4 rôznymi lanovkami na tie najobľúbenejšie miesta Vysokých Tatier:

  • modernou pozemnou lanovkou s panoramatickým výhľadom zo Starého Smokovca (1.017 m n.m.) na Hrebienok (1.263 m n.m.), ktorou sa previezla aj britská kráľovná Alžbeta II.
  • kabínkovou lanovkou z Tatranskej Lomnice (850 m n.m.) cez medzistanicu Štart (1.145 m n.m.) na atraktívne Skalnaté pleso (1.751 m n.m.)
  • sedačkovou lanovka zo Skalnatého plesa na Lomnické sedlo (2.190 m n.m.) – na tzv. „strechu“ Vysokých Tatier
  • visutou lanovkou zo Skalnatého plesa na Lomnický štít (2.634 m n.m.)

Kombinované zvýhodnené lístky

Aj v tejto letnej sezóne sú v ponuke výhodné kombinované lístky, akými sú „Magistrala ticket“ a „2 v 1“, vďaka ktorým si užije turista najkoncentrova­nejšiu časť Tatranskej magistrály – prechádzku zo Skalnatého plesa na Hrebienok, či viacdňová TATRY Tourist Card platná na 3 druhy lanoviek.

V lete ponúkneme aj obľúbený kombinovaný lístok HORY & AQUA, ktorý kombinuje tú najatraktívnejšiu prázdninovú ponuku výletu na hory lanovkou s návštevou aquaparku – lanovka na Skalnaté pleso + celodenný Thermal packet v AquaCity Poprad.

Zľavy pre deti a študentov

Žiaci a študenti môžu spoznávať Tatry výletmi na lanovkách za výhodné ceny – už od 1,50 € / os. pre školské výlety, či využívať výhodné ceny produktu vlak a lanovka – ide o výhodný lístok na vlak z ktoréhokoľvek miesta na Slovensku spolu s lístkom na lanovku.

GIANT BIKE PARK Vysoké Tatry – Hrebienok – NOVINKA LETA 2010!

Vyvezte sa pohodlne spolu s bicyklom na pozemnej lanovke a užite si jedinečný zjazd na bicykli dole kopcom. Špeciálne downhillové bicykle sprostredkujú jazdcom dokonalý zážitok z pobytu na dvoch kolesách. Park je určený nielen pre vyznávačov zjazdového bicyklovania, ale aj pre rodiny s deťmi či seniorov.

Súčasťou BIKE PARKU je požičovňa kvalitných freerideových a zjazdových (DH) bicyklov, horských (XC) a detských bicyklov, kolobežiek a doplnkov, ktorá sa nachádza priamo v budove pozemnej lanovky v Starom Smokovci.

Atrakcie plné zábavy

V Tatranskej Lomnici a Starom Smokovci pribudli novinky v podobe moderných športových obchodov s požičovňou bicyklov v údolných staniciach lanoviek, trampolíny aj lukostreľba v Tatranskej Lomnici zaujmú hlavne deti.

V polovici júna sa plánuje aj spustenie populárneho člnkovania na hladine Štrbského plesa, ktoré nadviazalo na viac ako 120-ročnú tradíciu člnkovania na plese. Aj tento rok sú pripravené člny pre 2–5 osôb ako aj kanoe pre každého podľa chuti.

Podujatia, ktoré zaujmú nielen tých najmenších

Stredisko prichystalo na letnú sezónu aj niekoľko eventov, ktoré zaujmú milovníkov hôr, deti, ale aj tých skôr narodených: odomknutie hladiny Štrbského plesa – otvorenie člnkovacej sezóny (17. júna 2010), otvorenie Svištej krajinky atraktívnej novinky vrámci projektu tzv. Tatranská divočina na Skalnatom plese preblo (1. júla 2010), ako aj 3. ročník úspešných Medvedích dní na Hrebienku (7.-8. augusta 2010).

Leto vo Vysokých Tatrách už tradične ponúka hory senzačných zážitkov pri spoznávaní tajomstiev prírody, tak neváhajte a navštívte Tatry !!!

Viac informácií na: www.vt.skinfo@vt.sk │ +421 903 11 22 00

debata chyba