Aby bola vaša dovolenka pohodová

- inzercia - Potencované probiotikum pre optimálnu činnosť tráviaceho traktu, obnovu prirodzenej mikroflóry a pre celkové posilnenie organizmu.

16.08.2010 08:32
Kapsuly SynBIO Foto:
debata

Letné obdobie, je čas dovoleniek a voňavých chutí. Kto by odolal? K letnému cestovaniu, spoznávaniu, či aktívnemu oddychu pri mori patrí bezpodmienečne otvorenosť k novým skúsenostiam, aj chutiam miestnych špecialít. Rôznorodé dobroty lákajú, pestrosť je podmanivá. Ale čo v prípade, keď túto cestovnú idylku zatienia črevné ťažkosti?

Črevná mikroflóra má podstatný vplyv na zdravie človeka. K narušeniu jej rovnováhy dochádza pri prekyslení žalúdka v dôsledku stresu, pri zmenenej alebo zlej životospráve, zmene prostredia a klímy, pri užívaní antibiotík. Nerovnováha sa vyznačuje nedostatkom probiotík („priateľských baktérií“) a premnožením telu škodlivých baktérií. Prejavy sú rôzne. Zápcha, nafukovanie, hnačky a ich sprievodné javy ako bolesti brucha, nechutenstvo, oslabená imunita, horúčky a dehydratácia vedia poriadne znepríjemniť život. Vytúžená dovolenka, či cestovné plány sa môžu razom zmeniť na pobyt plný nepríjemností, neraz končiaci pobytom v nemocnici.

Už počas prípravy na cestu je naše telo vystavené stresom a následne aj cestovanie organizmus unavuje a oslabuje. Zdroje potravín a nápoje sa výrazne odlišujú od tých, na ktoré sme z domova zvyknutí. Detský organizmus je ešte náchylnejší na tieto zmeny, a preto by vždy súčasťou nášho cestovného plánu s deťmi mala byť aj preventívna probiotická kúra. Užívanie sa odporúča začať ešte pred cestou. Probiotiká potom môžu skrátiť dobu trvania hnačkových príhod, urýchľujú rekonvalescenciu a priaznivo upravujú zloženie mikroflóry čreva. Majú nielen preventívny účinok pred cestou, ale aj terapeutický účinok v liečbe hnačiek spôsobených škodlivými baktériami a vírusmi. Tento liečebný efekt je väčší, ak sú podávané čo najskôr po nástupe ochorenia.

Imunitný efekt probiotík je možné posilniť pridaním aktívnych látok, ktoré napomáhajú pri modulácii imunitnej odpovede. Tieto kombinované výživové doplnky potom pôsobia „dvojitou silou“, a synergickým efektom tak podporujú obranyschopnosť organizmu. Takéto prípravky sa nazývajú potencované probiotiká. Kapsuly SynBIO sú prvým potencovaným probiotikom s prídavkom beta-glukánu na obnovu črevnej mikroflóry a celkové posilnenie organizmu. Táto synbiotická kombinácia probiotík a prebiotík je obohatená o imunomodulačnú látku beta-glukan pleuran a vitamín C, čím sa účinok probiotík znásobuje. Keďže hnačky cestovateľov sú vo väčšine prípadov bakteriálneho pôvodu, SynBIO je výnimočný prípravok, ktorý svojím účinkom posilní obranyschopnosť organizmu a zároveň pomôže odstraňovať škodlivé baktérie z čriev.

Externé odkazy
debata chyba