Rýchlo alebo úsporne?

- inzercia - Potrebujete pri praní ušetriť najmä čas alebo energiu? Nové práčky Siemens vám ponúkajú možnosť voľby. Vďaka funkcii varioPerfect môžete pranie buď urýchliť, alebo výrazne znížiť spotrebu energie.

12.04.2010 08:15
Siemens - práčka
práčka Siemens varioPerfect WM14S742BY
debata

Keď k zvolenému programu aktivujete tlačidlo speedPerfect, bežná várka bielizne bude vypratá už o 60 % rýchlejšie ako pri štandardnom programe prania. To sa hodí najmä v čase, keď potrebujete naraz vyprať veľké množstvo bielizne. Praktickou voľbou je aj vo chvíli, keď chcete stihnúť vyvesiť mokrú bielizeň ešte pred odchodom z domu.
Ak sa neponáhľate, ale, naopak, chcete ušetriť energiu, peniaze a životné prostredie, stačí po zvolení pracieho programu stlačiť tlačidlo ecoPerfect. Spotreba elektrickej energie sa v porovnaní s tými najúspornejšími spotrebičmi triedy A zníži až o 30 %. Možnosť rozhodnúť sa prať rýchlo alebo ekonomicky vám ponúkajú práčky Siemens WM14S742BY a WM14E443BY.

Efektívne a potichu
Cyklus prania je neustále pod kontrolou elektronického systému fuzzyControl. Nové práčky Siemens sú vybavené množstvovou automatikou, ktorá podľa druhu a množstva bielizne v bubne dokáže priebežne prispôsobovať spotrebu vody aj čas plákania, zvoliť si šetrnejšie alebo, naopak, intenzívnejšie pohyby bubna či väčší čerpací účinok. Hluk a vibrácie pri praní a pri odstreďovaní eliminuje tzv. systém antiVibration, ktorý prispieva k stabilnosti práčky.

Automatický pomocník
Prehľadný displej zobrazí nielen hmotnosť bielizne, ale aj odporučenie, koľko prášku treba použiť. Elektromagnetická zámka s funkciou Reload zasa dovoľuje vybrať bielizeň bezprostredne po skončení cyklu prania alebo vložiť zabudnuté kusy oblečenia aj v priebehu prania. Nové práčky Siemens navyše rešpektujú súčasné trendy v odievaní a ponúkajú špeciálne pracie programy, napríklad na oblečenie na voľný čas s impregnáciou, jemnú spodnú bielizeň, aj na oblečenie pre alergikov.
(Cena: WM14S742BY 1 255,00 €, WM14E443BY 797,00 €)

Viac informácií o domácich spotrebičoch značky Siemens nájdete na www.siemens-spotrebice.sk

debata chyba