Daňový ukrajinský únik

GLOSA: Pracuje pre ukrajinský futbal a bol vyšetrovaný pre daňové podvody. Kto je to? Takúto jednoduchú hádanku by sedliacky rozum vyriešil hravo: donecký mafián. No mýlil by sa. Správnu odpoveď Pravde prezradil policajný zdroj. Je to poslanec slovenského parlamentu.

05.11.2008 14:53
Micheľ Foto:
Poslanec za SDKÚ Ľuboš Micheľ
debata

Človek, ktorý dlhé roky vzorne reprezentoval krajinu. Vzbudzoval v slovenskom futbalovom fanúšikovi pocit hrdosti, keď už to roky nedokážu samotní hráči. S prísnou tvárou strážil pravidlá fair play. Ľuboš Micheľ mal pravidelný príjem z čestných a preukázateľných zdrojov.

Aj preto sa ťažko verí tomu, že by neplatil dane. No len samotný fakt, že ho polícia podozrievala (inak by ho nevyšetrovala), je dostatočný, aby Micheľ vyšiel z doneckého úkrytu a dal vysvetlenie občanom.

Lebo Micheľ nie je iba bývalý rozhodca. Ale aj podnikateľ a – politik. Poslanec, ktorého platia občania, aby im slúžil. Človek, ktorého náplňou práce je zákony tvoriť, nie obchádzať. Samozrejme, policajné vyšetrovanie automaticky neznamená, že bývalý rozhodca a poslanec daňové podvody skutočne robil. Teraz je len v jeho záujme zverejniť všetko, čo len môže, aby sa očistil. Inak sa tieňa podozrenia len ťažko zbaví.

Druhým krokom by potom mohlo byť vzdanie sa mandátu. Okrem iných dôvodov aj preto, aby jeho kolegovia nedostali šancu nezbaviť ho poslaneckej imunity, ak by to raz bolo potrebné. Alebo sa pán poslanec spolieha práve na to?

debata chyba