Veľmi ťažko

KONEČNE Martina Hrica: Keď nádejný veliteľ čaty a režisér Ján Roháč na pražskej FAMU skladal skúšky z vojenskej prípravy, mal dobyť kótu nad Botičom. Útok rozohral na širokom plátne. Kanóny, tanky, keby mal Botič o meter viac vody, nasadí aj ponorky. "Ale máte odpovedať, ako by ste dobyli kótu so silami čaty?!" Roháč sa zamyslel a odvetil: "Jój, to véééľmi ťažko."

07.11.2008 17:52
Martin Hric Foto:
Publicista Martin Hric.
debata

Pozrime sa opäť k susedom a neviem, či so závisťou, či so škodoradosťou. Premiér Klaus s ostro pravicovou rétorikou sa reforiem nedotkol. Zeman a Paroubek detto – s rétorikou ľavicovou. Topolánek sa do reforiem konečne pustil a bratia Česi si okamžite položili otázku:

„A čo z toho zdražovania budeme mať my radoví občania?“ A Topolánkovi to po dvoch rokoch zrátali. Nech si blogeri hovoria, čo chcú, myslím si, že demokracia – to je aj rozhodovanie sa medzi lepšou prítomnosťou s otáznou budúcnosťou. A to je ľavica. Pravica presadzuje tvrdú prítomnosť s nádejou do budúcnosti. Je možné robiť takú politiku, aby vás milovali vlastní voliči a potľapkávali po pleci zahraniční politici a investori? Vravím s Roháčom: Možno áno. Ale véééľmi ťažko.

debata chyba