Zásadový Paška

KOMENTÁR: Micheľ je prvý poslanec, na ktorom sa predseda parlamentu naplno vyzúril. Paška nezvestnému Micheľovi vymeral najprísnejší trest, aký mohol - zastavil mu plat (aj s príplatkami). A dobre urobil. Micheľ na poslednej schôdzi nebol ani raz. Namiesto neho do parlamentu chodili faxy s ospravedlnením.

08.11.2008 07:28
Paška Foto:
Predseda parlamentu Pavol Paška
debata

Na spresnenie treba dodať, že o trest pre Micheľa sa nepostaral predseda parlamentu. Paškovi Micheľ nechýbal. Rovnako ako mu nikdy nechýbal Slota, donedávna najväčší absentér, alebo Mečiar… Na Micheľa upozornili médiá. Paška sa na tejto vďačnej téme len zviezol. Micheľ bol ľahká korisť. Nemá ochranu žiadnej strany. Je politický bezdomovec. Z Dzurindovej SDKÚ vycúval. A ku koalícii sa nehlási. Aspoň nie oficiálne. Paška si konečne mohol udrieť bez toho, aby riskoval konflikt. A odvetu…

Aj keď, je otázne, čo tým vlastne Paška vyriešil.

Nič.

Najslabší (a najvzdialenejší) poslanec absentér bol potrestaný. Na rozdiel od tých silnejších. A lepšie zorientovaných. Poslanec Galis, ktorý má tiež bližšie k lopte ako k politike, je v parlamente celkom neznáma postava. Po voľbách sa z rokovaní ulieval ešte častejšie ako Micheľ. Jeho ospravedlnenia (za posledné týždne štyri) zabrali. Na rozdiel od Micheľových. Nie je fax ako fax…

Micheľ bol potrestaný oprávnene. A zároveň nespravodlivo. Pretože to schytal sám. A to ani neklamal, ani nepodvádzal, ani nefalšoval prezenčnú listinu. A dokonca ani nezabúdal na ospravedlnenia.

Iste, bezprizorný poslanec, živený z rozpočtu ukrajinského magnáta, by mal prísť nielen o plat, ale aj o mandát. Lenže – vyrábať z neho najväčší problém parlamentu je hlúpe. A povrchné.

Nie, najväčším problémom parlamentu nie je neskúsený Micheľ, ale mizerná disciplína, chabá morálka, bezduchý výkon recyklovaných "poslancov z povolania“. A riedke, deravé zásady Pavla Pašku… ktorý dokáže vyceriť zuby len na tých, ktorí sú za plotom.

debata chyba