Jaroslav Polaček: Košice treba vrátiť občanom

V Košiciach prišlo po dvoch volebných obdobiach k zmene. Zastupujúceho primátora Martina Petruška (Smer) vystrieda Jaroslav Polaček (SaS, KDH, SMK-MKP, NOVA, OKS), ktorý získal 29 157 hlasov. Petruško 16 044, čo je rozdiel takmer 20 percent.

11.11.2018 14:38
voľby, Polaček Foto: ,
Kandidát na primátora Košíc Jaroslav Polaček sa usmieva na novinárov po príchode na volebnú noc po voľbách do orgánov samosprávy obcí v Košiciach
debata (21)

Očakával sa tesný súboj, nakoniec ste vyhrali jednoznačne aj napriek antikampani…

V prvom rade ďakujem svojmu tímu Fungujúce Košice a Košičanom, ktorí mi dali hlas. Aj tým, ktorí mi ho nedali. Spolu chceme v meste zastaviť rodinkárstvo, korupciu a parazitovanie na mestských podnikoch. Chceme, aby sa Košice vrátili občanom a nepatrili len vyvoleným. Poďakovanie patrí mojej rodine. Dovoľte mi, aby som svoje víťazstvo venoval synovi, ktorého som rok nevidel. Vďaka patrí aj košickým aktivistom a politickým stranám, ktorí ma podporili aj v tých najväčších krízach. Košičania ukázali Smeru červenú. Víťazstvo by nebolo dostatočné, keby v niektorých mestských častiach nevyhrali aj naši kandidáti na starostov. Je to aj ich víťazstvo. Dúfam, že aj zloženie poslaneckého zboru v mestskom zastupiteľstve bude také, aby sme mohli vrátiť Košice Košičanom.

Čo spôsobilo veľký rozdiel v počte hlasov medzi vami a Martinom Petruškom?

Celý tím vyhral voľby čestne. Nikto z nás nepodvádzal, všetci sme sa postavili k voľbám čelom, dobre sme sa na voľby pripravili a spolu sme dokázali vyhrať.

Vaše prvé dojmy a kroky po voľbách?

Najprv si oddýchnem. Lebo kampaň som si manažoval sám a spolu s tímom sme minuli veľmi veľa energie. Po oddychu chceme postupne začať napĺňať náš plán. V prvom rade sa prestane kradnúť. Kým preberieme úrad, bude to trvať zhruba mesiac – treba začať postupne zapracovávať nový tím. Aby sme mohli hneď na prvých zastupiteľstvách otvoriť štatút mesta, rokovací poriadok a urobili všetky veci, ktoré sme si naplánovali na prvých 100 dní.

© Autorské práva vyhradené

21 debata chyba
Viac na túto tému: #primátor Košíc #komunálne voľby 2018 #jaroslav polaček