Orbán gratuloval Ficovi k víťazstvu, teší sa na spoluprácu s "vlastencom"

Robertovi Ficovi, ktorého strana Smer zvíťazila v sobotňajších parlamentných voľbách, dnes medzi prvými zahraničnými politikmi zablahoželal maďarský premiér Viktor Orbán. Vždy je dobré spolupracovať s vlastencom, napísal na platforme X.

01.10.2023 12:47
debata (39)

„Hádajte, kto je späť! Gratulujem Robertovi Ficovi k jeho nespornému víťazstvu v slovenských parlamentných voľbách. Je vždy dobré spolupracovať s vlastencom. Teším sa na to!“ napísal nacionalistický premiér, ku ktorému má Fico podľa pozorovateľov čoraz bližšie.

„Keď bol v opozícii, Fico sa stal blízkym spojencom maďarského premiéra Viktora Orbána, zvlášť pokiaľ ide o kritiku Európskej únie,“ uviedla napríklad americká spravodajská televízia CNN. Komentátori si všímajú napríklad aj to, že Fico, rovnako ako Maďarsko, nechce poskytovať vojenskú pomoc Ukrajine.

Valášek v Ide o pravdu: Sme vlastenci, na rozdiel od šašov, ktorí sa raz za čas zabalia do vlajky
Video

Český premiér Petr Fiala dnes vo svojom príspevku na sieti X Ficovi výslovne nezablahoželal. Zaželal však Slovákom, „nech povolebné vyjednávania vedú k zostaveniu dobrej vlády“. Vyjadril tiež presvedčenie, že Česko a Slovensko budú na vládnej úrovni naďalej úzko spolupracovať k prospechu oboch krajín.

Ódor o Orbánovi a ruských vojnových zločinoch na Ukrajine
Video
39 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Viktor Orbán #predčasné voľby 2023