Progresívci čelia krátko pred voľbami ďalšiemu hackerskému útoku

Hnutie Progresívne Slovensko (PS) čelí ďalšiemu hackerskému útoku na webstránku. Informovalo o tom PS s tým, že na odstránení problému pracujú.

24.09.2023 11:24
Michal Šimečka Foto: ,
Predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka.
debata (22)

Hackerské útoky tak bránia verejnosti prečítať si program hnutia, kandidátku, poslať dar, či stiahnuť rámček na profilovú fotku. „Žiaľ, aktuálny útok bol naozaj masívny, prakticky naraz prišlo 78 miliónov požiadaviek,” informoval predseda PS Michal Šimečka s tým, že ďalší útok prichádza v čase krátko pred voľbami, kedy sa veľká časť voličov a voličiek rozhoduje, koho voliť.

Ako Šimečka pripomenul, média tiež tento týždeň informovali, že popularita vyhľadávania PS cez Google rýchlo rastie a predbehla aj Smer-SD. „Cieľom týchto čoraz sofistikovanejších útokov je pravdepodobne snaha zabrániť občanom prečítať si náš program a zistiť informácie o kandidátoch a kandidátkach. Je medzi nami stále množstvo ľudí, ktorí chcú nechcú, aby sa vrátila minulosť či chaos posledných rokov, ale ešte nevedia, komu odovzdajú svoj hlas," dodal Šimečka a uzavrel s tým, že PS nikto nezastaví klamstvami, vyhrážkami či útokmi.

Michal Šimečka, PS, progresívne slovensko Čítajte viac Progresívne Slovensko je najvyhľadávanejším politickým subjektom slovenského Googlu
Michal Šimečka pre Pravdu: Fico neponúka Slovensku nič, len pomstu. Spravím všetko preto, aby sa to nestalo
Video
22 debata chyba
Viac na túto tému: #hackerský útok #Progresívne Slovensko